Digestieve klachten zijn de meest voorkomende symptomen van PDS zijn

Prikkelbare darm symptomen kan individueel zeer verschillend zijn. Meestal zijn de patiënten klagen van digestieve symptomen zoals niet-gespecificeerde pijn in de buik.

Spijsverterings-klachten – de meest voorkomende prikkelbare darm symptomen

  • Pijn in de onderbuik, die kunnen het gevoel van kramp-achtige, brandende of stekende
  • Een opgeblazen gevoel en een gevoel van druk in de onderbuik
  • hoorbare darm geluiden (Borrelen)
  • Winderigheid en een opgeblazen buik zijn prikkelbare darm symptomen
  • Constipatie (harde ontlasting minder dan drie keer ontlasting per week)
  • Diarree pasteuze of vloeibare ontlasting, meer dan drie keer ontlasting per dag)
  • eventueel glazig slijm in de ontlasting

Frau mit Reizdarm hat Kopfschmerzen

Naast spijsverterings-klachten, Algemene klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen en vermoeidheid zijn veel voorkomende prikkelbare darm symptomen

Prikkelbare darm symptomen verergeren in tijden van Stress

De symptomen treden meestal alleen tijdens de dag, en het niet verstoren van de nachtrust. In tijden van Stress de symptomen van het PDS versterken. Terwijl sommige patiënten hebben zeer frequente diarree, andere prikkelbare darm syndroom-patiënten die symptomen van obstipatie op de voorgrond; de verschillende spijsverterings-klachten, maar kan ook optreden afwisselend, vaak gepaard met een opgeblazen gevoel, buikpijn en krampen.

Prikkelbare darm symptomen zijn vergelijkbaar met het prikkelbare maag symptomen

Sommige mensen met het prikkelbare darm syndroom show, daarnaast af en toe, symptomen van een prikkelbare maag, bijvoorbeeld spijsverterings-klachten, zoals maagpijn en een snel gevoel van volheid na het eten. Ook Algemene klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen en vermoeidheid komen vaak voor. De getroffen vrouwen klagen vaak ook over meer en meer verschillende klachten gedurende de periode en in de dagen vóór (het Premenstrueel syndroom, PMS). Of het nu gaat om de symptomen van IBS (of prikkelbare maag symptomen, is het niet altijd duidelijk waarneembaar, omdat de symptomen en oorzaken zijn gebruikelijk in zowel de Klachten zijn vergelijkbaar, of zijn onderling afhankelijk.

Geef een reactie