Diclofenac – de 10 meest gestelde vragen

Diclofenac – dit is de naam die je hoorde vaak. Vooral veel voor, hij is in verband met de behandeling van pijn bij reuma, Artritis of jicht. Maar er zijn ook veel vragen met betrekking tot deze drugs in omloop zijn.

Onze deskundige Prof. Dr. Hartmut Göbel, specialist in de neurologie, de speciale pijn therapie van de pijn kliniek in Kiel, het antwoord op de tien meest gestelde vragen over de werkzame stof Diclofenac.

Diclofenac maakt je echt machteloos?

Volgens een Amerikaanse studie, blijkbaar, de inname van bepaalde pijnstillers kan leiden tot erectiestoornissen en verlies van libido. In deze studie mannen klaagden dat het regelmatig drie keer per dag, vijf dagen per week, gedurende 100 dagen – de pijn omzet, over erectiestoornissen. Deze omvatten pijnstillers, de zogenaamde niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s), die voorzien is van geneesmiddelen met de werkzame stof Diclofenac. Antidepressiva en andere psychotrope drugs hebben een vergelijkbaar effect op de mogelijkheid om een erectie zoals reeds vermeld, de pijn. Het exacte verband tussen pijnstillers en erectiele disfunctie, maar was tot vandaag niet duidelijk toegelicht.

Veel patiënten geven de voorkeur in het geval van gezamenlijke pijn zalven met de werkzame stof Diclofenac, want je hebt het gevoel dat je de medicatie direct op de pijnlijke plek

Diclofenac zalf of tabletten?

De werkzame stof Diclofenac is opgenomen in zowel een zalf en als een pil. Het is uiteindelijk aan de patiënt wat hij zou willen liever van toepassing. Sommige mensen geven de voorkeur aan het gebruik van zalven, omdat ze het gevoel hebben dat je kunt, bijvoorbeeld, in het geval van gezamenlijke toepassing pijn medicatie direct op de pijnlijke plek. Of de agenten handelen van de zalf direct in de spieren of de gewrichten, is onzeker. Andere patiënten hebben op hun beurt het gevoel van een tablet te kijken wanneer u een betere. In principe heeft u te onderscheiden van de tabletten of een suikerlaag omhulde tabletten, maar tussen de voorgeschreven en over-the-counter doseringen. De tabletten zijn verkrijgbaar op recept, hebben de neiging om een hogere dosering en dienovereenkomstig te handelen sterker dan de over-the-counter-pillen of cremes.

Wat wordt getolereerd beter: Ibuprofen of Diclofenac?

Zowel de werkzame stof Ibuprofen zo goed als Diclofenac zijn beide meestal goed verdragen. Ibuprofen lijkt te worden korter, sneller, maar minder krachtig anti-inflammatoire. De gastric verdraagbaarheid van Diclofenac, is echter lager, meer frequent gebruik kan leiden tot irritatie van de slijmvliezen. Beide van deze stoffen behoren tot de zogenaamde niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s) en anti-inflammatoire.

Hoeveel mg Diclofenac per kg lichaamsgewicht?

De dagelijkse dosering is ongeveer 2 mg per kg lichaamsgewicht. Dat is, in het geval van een Persoon met een gewicht van ongeveer 75 kg, de dagelijkse dosis is 150 mg. Deze waarde is ook de dagelijks aanbevolen wordt de hoogste dosis.

Als het effect van Diclofenac?

Hoe snel een tablet werkt, is voornamelijk afhankelijk van de Formulering, namelijk de samenstelling van de tablet. Meestal kan je vertellen, maar dat het kan ongeveer 30 minuten tot een uur, totdat de Diclofenac begint te werken.

Wanneer is Diclofenac een recept geneesmiddel?

Medicijnen met de werkzame stof Diclofenac zijn anti-inflammatoire en pijnstillende. Ze zijn meestal in verbinding met inflammatoire en degeneratieve ziekten zoals artrose aan u persoonlijk voorgeschreven. Een dosering van 50 mg per tablet of Dragee is Diclofenac een geneesmiddel op recept. Zalven, gels, Sprays, of een enkele dosis vormen, zoals zetpillen, tabletten of zachte capsules van 25 mg van de werkzame stof, zijn te vinden in de apotheek over de toonbank.

Diclofenac vanaf welke leeftijd?

Op welke leeftijd Diclofenac kan worden gegeven, is afhankelijk van de toedieningsvorm en de dosering.

Zo is er, bijvoorbeeld, druppels voor Oraal gebruik, met 1,5% van de werkzame stof Diclofenac. Kinderen in de leeftijd van één tot vijf jaar moet een dagelijkse dosis van 1,5 mg / kg lichaamsgewicht, op voorwaarde echter dat ze weegt minstens tien kilogram.

Kinderen in de leeftijd van twee jaar of ouder, met een gewicht van ten minste 13 kg die zijn toegestaan om de zetpillen bevat 12.5 mg van het werkzame bestanddeel. Hier, de dagelijkse dosis is 2 mg / kg lichaamsgewicht.

Dezelfde dosis 2 mg / kg lichaamsgewicht, voor kinderen vanaf negen jaar, met een gewicht van ten minste 35 kg, en de tabletten of zetpillen, elk met 25 mg van de werkzame stof Diclofenac voorgeschreven krijgen.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: Geen Patiënt dient onafhankelijk te bepalen, hoe hoog is zijn Diclofenac moet de dosering.

Hoeveel Diclofenac, mag u de dag?

Hoeveel tabletten moet worden gehouden met de werkzame stof Diclofenac per dag, afhankelijk van hoe hoog de tabletten/dragees gedoseerd. Het is 50 mg tabletten, mag een maximum van drie tabletten oraal in te nemen met 150 mg, de maximale dagelijkse dosis is bereikt. Als de tabletten met een dosering van 75 mg, vervolgens, moet dienovereenkomstig worden genomen twee. In het einde, het informeren van de behandelend arts van de patiënt over de dosering en het aantal te worden genomen mag worden tablets, omdat niet elke Patiënt moet nemen echt 150 mg Diclofenac. En, bovenal, geen Patiënt moet zelfstandig beslissen hoe hoog zijn de dosering moet worden.

Hoe lang duurt het effect van Diclofenac?

Er is een bepaalde tijd (meestal 30-60 minuten), totdat de werkzame stof Diclofenac begint effect te laten hebben moet altijd. Als het om de omvang, maar het effect is meestal ongeveer vier tot zes uur. In het geval van zogenaamde ‘ sustained-release tabletten, die het vrijkomen van de werkzame stof langzaam, kunt u stoppen met het effect van Diclofenac, tot twaalf uur.

De administratie van de maag-bescherming is in het geval van Diclofenac nodig?

In het geval van de geneesmiddelen met het actief bestanddeel, Diclofenac-een maag bescherming is nodig bij patiënten behoren tot een zogenaamde risicogroep. Dit betekent dat deze mensen in pijn met ernstige bijwerkingen, zoals maag, maag-en darmzweren reageren etc. aan de drug, en bloeden of zelfs perforatie kan optreden. Een maag-bescherming is een medicijn dat verlaagt het risico voor dergelijke bijwerkingen door het verminderen van in de eerste plaats, de vorming van het agressieve maagzuur. De meeste remmers zijn het verpompen van deze zogenaamde Proton, zoals pantoprazol of omeprazole.

Geef een reactie