Deze Test blijkt binnen enkele seconden hoe gezond is je haar

Frau hält Haare in der Hand
Gezond of ziek? Dus je zoekt het maar uit.Invloeden van het milieu of van een ongezonde voeding kan leiden tot onze haren al schade voordat we het kunnen zien. Ontdek hoe je haar al aangevallen.

Als u een Natuurlijke krimp of Perm – er zijn honderden mogelijkheden op hoe de vrouwen dragen hun haar, stijl, kleur of knippen. Een Probleem, maar voor de meeste vrouwen hetzelfde: Droog, poreus haar dat gevoelig is voor gespleten haarpunten en bij de punt afbreekt. Maar waar komt die schade komt aan de tips? En hoe u kunt bepalen vroeg op als je tips beschadigd zijn – in het beste geval, voordat het gaat om gespleten haarpunten? De praktijk Vita heeft de antwoorden.

Ons haar complexe en kwetsbare

Stel je een elektra kabel die bestaat uit meerdere kleine strengen draad die worden omsloten door een beschermend omhulsel. Stel je nu voor dat de kabel wordt over een lange periode van tijd op een onverharde weg, of tussen de platen. Misschien komt zelfs met bijtende chemicaliën in contact. Als gevolg van de beschermende mantel van de kabel wordt beschadigd, en de individuele kabel-strengen zal komen, in het geval van ernstige schade aan de kabel te rippen zelfs. Dat is precies hoe het eruit ziet in onze haren. Vergelijkbaar met de kabel in het voorbeeld zijn gemaakt van het haar merg (Medulla) in het Interieur van het haar en vormen een beschermende laag (de Cortex). Op de Cortex, een verdere beschermende laag van de epidermis laag (cuticula). Het bestaat uit op elkaar bereiken van cellen, die in het ideale geval van een glad oppervlak. Wij terug ons haar met chemische stoffen, gladheid, van ijzer of van het lichaam is gewoon te veel mechanische wrijving, vernietigen we de gezonde structuur. Alleen de huidige kleur van het haar, dit is helaas moeilijk te voorkomen, omdat de kapper naar de cuticula chemisch, zodat de kleur kan doordringen in het haar. Schubbenlaag en de Cortex van schade, is niet beschermd, de kapper mark. Dan is het haar afbreekt, hetzij direct of vormen gespleten haarpunten vooral gestrest haar tips.

Hoe gezond is voor mijn haar?

Om uit te vinden hoe de gezondheid van uw haar, de rijke twee eenvoudige Tests:

Nummer 1: Vul een glas met water en voeg een enkele streng van haar net zo ver in het glas, dat de punten liggen op het oppervlak van het water. U verblijft er en zwemmen op het water, je weet dat de buitenste schubbenlaag laag van je haar intact. Het haar zuigen, maar na een paar seconden met water en vervolgens zinken van het glas naar beneden, kunt u ervan uitgaan dat de buitenste beschermende laag van je haar is poreus en de streak zuigt, dus direct met water. Als u niet al gespleten haarpunten, het kan zeer snel.

Nummer 2: Pak een enkele haar. Of het is al mislukt of nog groeit, is niet zo belangrijk. Maak een losse knoop in de single Har-en plaats deze op een vlakke ondergrond. De knoop ontwart zich weer, het haar heeft voldoende veerkracht en sterkte. De knoop op zijn plaats blijft, is al het gehele haar structuur is beschadigd.

Wat helpt met haar schade?

Er zijn verschillende methoden voor het omgaan met beschadigd haar. Als een SOS-maatregel in het geval van een kapotte nagelriemen laag te helpen sera, en haar wassen, het effenen van de laag op en sluit het. Deze tools werken alleen op de korte termijn, en het oplossen van het Probleem, eerder cosmetisch. Haar olie gemaakt met amandelen, Macadamia-of Jojoba-zorg voor gespleten haarpunten gevoelig haar een beetje beter, maar het blijft, helaas, dat knip je eenmaal beschadigd haar, eerder dan om het te repareren.

Om haar schade te voorkomen

Ze vertrouwen, in plaats van op preventie. Vermijd alles dat ervoor zorgt dat je haar schade: warmte, chemicaliën en slijtage. Dat betekent dat op het vlakke ijzers en warm föhnen vrijstelling, evenals hitte krulspelden. Die kunnen niet zonder, moet u gebruik maken van een speciale warmte-protection spray. Ook op het Verven, chemische Smoothing en perming moet worden vermeden.

Wat velen niet weten: Rechte schouder-lengte haar, die wrijft herhaaldelijk op de kleren samen, is gevoelig voor schade. Je draagt dus voor een verandering in de bun of maak gebruik van de kans voor een korter knippen. Ook bij het kiezen van de haar vele fouten die zijn gemaakt borstel. Harde metalen of kunststof borstelharen hebben een vergelijkbaar effect, zoals als je een kasjmier trui met een ijzeren borstel te schrobben. Selecteer haren beter zachte aard. Hetzelfde geldt voor haar banden: rubber met metalen gesp die zit altijd op dezelfde plaats, kan worden omschreven als gespleten haarpunten-Maker.

En zelfs in de slaap, beschadigen we onze haren! Zelfs als uw katoenen kussen zo zacht optreedt, uw haar, de onvermijdelijke nachtelijke rondom niet rollen allemaal goed. De oplossing: een hoge bun of aan wie de nacht is te ongemakkelijk, te investeren in een kussen gemaakt van pure zijde.

Biotine-rijke algen maken het haar weer gezond

Ook als je haar lijkt te worden in overeenstemming met alle voorzorgsmaatregelen om gezond te zijn, moet je niet afzien van een reguliere snijden Tip. Praat met je kapper en de zogenaamde hot schaar. Door de verwarming van de schaar tot 200 graden, de uiteinden zijn afgedicht, als je het snijden en breken niet zo snel. Ook hun manier van leven wordt weerspiegeld in de gezondheid van uw haar. Veel Stress en een tekort aan voedingsstoffen kan het haar dof en kan zelfs leiden tot haaruitval. Zorg er daarom voor dat je op een mineraal-rijk dieet. Silica als het drinken van poeder en als zink, Biotine en selenium versterken van de wortels van de cellen in het haar van de plaats waar om te bepalen hoe gezond een nieuwe haar zal worden. Eet je het beste volkoren producten, noten of algen.

Geef een reactie