De toekomst is nu: Bionic eye maakt Blinden weer te zien

Bionisches Auge lässt Blinde wieder sehen
Larry Hester is de eerste persoon, de roman oog implantaat werd gebruikt en kan worden gezien op deze manier, na 33 jaar. Wat, volgens Science Fiction klinkt, was in de Verenigde Staten is nu een feit: een team van onderzoekers ontworpen en geïmplanteerde de eerste kunstmatige oog. En alle van een plotselinge een man die al 33 jaar blinden kunnen weer zien.

De Hertog Eye Center in New York ontwikkelde ‘Bionische Oog’ is in feite een kleine camera die zijn opgenomen met een sensor van licht en elektrische signalen omgezet. In het hart van de constructie is volgens de onderzoekers een kleine retina-implantaat dat wordt geplaatst direct in het oog. Van het netvlies, is verbonden via een 60-elektroden op de oogzenuw, die stuurt de ontvangen signalen naar de hersenen.

De mens kan zien na decennia van

Was ontwikkeld, de zogenaamde Argus II retinal prosthesis voor patiënten die lijden aan onomkeerbaar retinale degeneratie (bijv. Retinitis Pigmentosa), dat wil zeggen, een progressieve, niet-therapie huid ernstige ziekte van het netvlies, de oogzenuw intact is. Miljoenen mensen verliezen hun weg in de wereld haar ogen lichten. Een van de eerste patiënten geholpen kunnen worden.

De onderzoekers gebruik hebben gemaakt van de bionische oog na de afronding van de klinische fase van de studie – voor de eerste keer, een man uit North Carolina. Larry Hester is voor de behandeling van de Patiënt Zero – een man, die te wijten was aan Retinitis Pigmentosa ziekte, 33 jaar, blind. Na hem, de Artsen had het implantaat, nam Hij een paar dagen later in dezelfde kliniek op een stoel, was aangesloten op een Computer voor het maken van een gepersonaliseerde speciale Software, die het mogelijk maakt het implantaat, en in feite, Larry Hester weer kunt zien.

Hoop voor blinden en Slechtzienden

Momenteel is de implantaat kunt u slechts een beperkt, maar in de toekomst zal de technologie helpen genezen visuele handicap volledig.

Hamburg-harburg, 14. Oktober 2014

Geef een reactie