De reden waarom onze oren en in de voorkant van de depressie kan beschermen

Eine Pflegerin spricht einer alten Frau ins Ohr
Gehoorverlies kan je depressief. Echter, hun behandeling ook helpt bij het bestrijden van depressie, geeft een huidige StudieWas is moeilijk om te doen gehoorverlies met een depressie? Een recente studie bevestigt nu de verbinding tussen de twee Lijden.

Ongeveer 400 miljoen mensen van de zogenaamde leeftijdsgebonden gehoorverlies betrokken. Dit is behandeld, kan de verbetering van zowel de cognitieve prestaties en de geestelijke gezondheid van de patiënten – een recent onderzoek door franse wetenschappers toont.

Een cochleair implantaat tegen depressie

De onderzoekers begeleid de 94 slechthorende proefpersonen in de leeftijd tussen 65 en 85 jaar. Alle een zogenaamd Cochleair kreeg het implantaat. Een dergelijk implantaat is geplaatst onder de huid van het hoofd van de patiënt en zich uitstrekt tot in het binnenoor. Het wordt gesproken woorden en andere geluiden, zet deze om in elektrische signalen, die vervolgens worden overgebracht door de gehoorzenuw naar de hersenen.

Om te bepalen hoe deze therapie had een impact op de andere de gezondheid van de proefpersonen geanalyseerd om te begrijpen wat de wetenschappers ‘ Handen, depressie symptomen, cognitieve prestaties en ervaren kwaliteit van leven op drie verschillende tijdstippen: Vóór het gebruik van het implantaat, zes en twaalf maanden daarna.

Het resultaat: na zes maanden een verbetering van de cognitieve prestaties bij de vakken. Vooral opmerkelijk is dit effect bij de patiënten die bereikt voorafgaand aan de toepassing van het implantaat bij de slechtste resultaten – 80 procent van hen verbeterde aanzienlijk in de Tests.

Na twaalf maanden, de geestelijke gezondheid van de proefpersonen hadden een aanzienlijk verbeterde 76 procent van hen heeft geen enkele Depressie symptomen, vergeleken met vóór de interventie, op slechts 59 procent.

Hamburg-harburg, 14. Maart

Geef een reactie