De OPERATIE voor trigeminusneuralgie: Eindelijk kan ik glimlach pijn weer vrij

Frau nach Operation gegen Trigeminus-Neuralgie
Hartelijke lach, zonder pijn! Na een Operatie voor patiënten met trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) weer mogelijk, zelfs een zachte aanraking geactiveerd voor Gerlinde Meyer, sterke pijn in het gezicht. De Reden: Een Trigeminal Neuralgie. Een Gore-Tex bekleding bracht de vreugde van het leven.

Het begon vier jaar geleden. Een stekende pijn ging door de tanden Gerlinde Meyer ‘ s schoon linker helft van het gezicht. Bepaalt de twitch is gewoon een Nerveuze, ze gerustgesteld. Maar de klachten kwamen vaker voor. Het voelde als een brandende dolken, zegt de Berliner.

Trigeminal neuralgie: De medicijnen niet helpen

Elke lichte aanraking zou kunnen veroorzaken aan de getroffen wang een pijn aanval. Een neuroloog werd uiteindelijk de diagnose met de trigeminal neuralgie, pijn syndroom van de gevoelige gezichts zenuw. Voor het moment, dat de arts de symptomen behandeld met medicatie. Het Geneesmiddel bracht een beetje soelaas, maar meer voor de ernstige Misselijkheid. En Elke tocht, koude en zelfs de geringste aanraking geactiveerd blijven geconfronteerd worden met pijn. 30 aanvallen per dag is niets Ongewoons. Elke dag is bedoeld om te Overwinnen, vertelt de vrolijke vrouw. Als de medicijnen niet helpen, ik adviseren om OP, adviseerde de arts. Ondanks de grote angst, ze koos voor de operatie.

De OPERATIE geneest de pijn in het gezicht

Een korte tijd later had ze een CHIRURGISCHE afspraak met de neuro-chirurg Dr. Dirk Swift uit Lübeck. In een inleidende toespraak die hij kon nemen van haar Zorgen: een kleine Opening achter het oor, die is zo groot als een duim nagel, plaatsen wij gratis in de tijd van de operatie om de trigeminale zenuw, legde hij uit. Dan hebben we de schepen te brengen Tex tussen de zenuw en de bloedvaten met een weefsel lijm, een pad gemaakt van Gore-zodat ze kunnen oefenen geen druk meer op de aangezichtszenuw. Ongeveer 70 procent van de patiënten vrij leven na de OPERATIE meer dan 15 jaar van de klacht.

Na 90 minuten de OPERATIE was het overleefd, zonder complicaties. Het is een dag ter observatie naar de intensive care volgde. Toen ik wakker werd, liep naar me toe, met tranen van opluchting. Had ik eindelijk geen pijn meer. Na een week, Gerlinde Meyer mocht het ziekenhuis verlaten en glimlacht sindsdien zonder pijn.

Trigeminal neuralgie: een Interview met Dr. Dirk Swift

Wat is de oorzaak van de trigeminal neuralgie?

Dr. Swift: in de meeste gevallen is er geen oorzaak aantoonbaar. Mogelijke ontsteking van de hersenen, het gebit, de neus en de sinussen of een Tumor. Door de bloedvaten veranderingen in de zenuw kan worden beperkt en als gevolg daarvan, de klachten veroorzaakt.

Hoe kan het neuralgie?

Dr. Swift: Het is zeer sterk, met inbegrip van pijn in de bovenkaak, de onderkaak en zelden in het oog. De symptomen optreden aanslagen zoals in zeer hoge frequentie en een paar seconden duren. De pijn van de trigeminal neuralgie is een van de ergste pijn ooit.

Hoe kunnen de klachten effectief te behandelen?

Bij 80 tot 90 procent van de patiënten, een behandeling met de zogenaamde membraan stabilisatoren in combinatie met pijnstillers. Na de OPERATIE, 80 tot 95 procent van de patiënten, een significante verlaging of zelfs geen pijn meer.

Geef een reactie