De Nobelprijs voor de geneeskunde in 2015 – de winnaars

Heute wurden die Nobelpreisträger im Bereich Medizin 2015 bekanntgegeben
Vandaag de dag, de nobelprijswinnaar in de geneeskunde 2015 is optioneel nde ontvanger van de Nobelprijs voor de fysiologie of geneeskunde in 2015, waren jij vanaf tekening uitvindingen die een revolutie teweeggebracht in de behandeling van de parasiet-gerelateerde ziekten revolutie. De praktijk Vita presenteert de winnaars en hun prestaties.

Het Nobel Comité heeft besloten dat De Nobelprijs voor de fysiologie of geneeskunde in 2015 gaat naar Youyou Tu, William C. Campbell en Satoshi Omura. De winnaars en hun resultaten:

William C. Campbell en Satoshi Omura

Parasieten vormen een grote bedreiging voor de wereldwijde gezondheid – u bent de oorzaak van vele levensbedreigende ziekten. Vooral de mensen in de arme regio ‘ s worden hierdoor sterk beïnvloed. William C. Campbell uit Ierland en Satoshi Omura, uit Japan, hebben een nieuwe klasse van geneesmiddelen die een revolutie in de strijd tegen dergelijke infecties.

Uw uitvinding is een drug genaamd Avermectin – verdere ontwikkelingen van deze Drug hebben geleid tot de ziekte gevallen van de rivier blindheid en lymfatische Filariasis dramatisch afgenomen. Rivier blindheid wordt veroorzaakt door een chronische ontsteking van het hoornvlies en vaak leidt tot volledige blindheid, vandaar de Naam. Het lymfatische Filariasis chronische zwelling, bijvoorbeeld aan de benen, wat kan leiden tot levenslange handicap en stigmatisering. Beide ziekten worden overgebracht door wormen die de ziekte verspreiden van persoon tot persoon. Ze vaak voorkomen in sub-Sahara Afrika, Zuid-Azië en Midden-en Zuid-Amerika.

Youyou Tu

De tweede award is een erkenning van een onderzoek, dat zich bezighoudt met een parasiet-gerelateerde ziekte. Malaria is van oudsher behandeld met medicijnen, zoals chloroquine en kinine – maar dit had niet het effect van het verkrijgen van nog erger in de tijd, omdat de ziekteverwekker ontwikkeld tegen de weerstand. Daarom is het aantal fatale gevallen van de ziekte is toegenomen sinds de late jaren 1960. Op dit moment is de Chinese wetenschapper Youyou Tu, voor het onderzoeken van alternatieve antimalaria therapieën – uw speciale belangstelling voor de geneeskrachtige eigenschappen van kruiden werd gegeven. U geanalyseerd, wat zijn de kruiden bij dieren met Malaria effectief waren en kwam op een interessante kandidaat: de één-Jaar bijvoet. Ten eerste, de studie niet kon overtuigen de resultaten, echter, volgens de oude teksten voor kruidengeneeskunde Youyou Tu tenslotte struikelde over het belangrijkste ingrediënt in de één-Jaar bijvoet, en geïsoleerde hem. Een nieuwe Malaria-drug genoemd Rendabel., die bleek zeer effectief in de strijd tegen de ziekte.

Het Nobel Comité heeft besloten dat De Nobelprijs voor de fysiologie of geneeskunde gaat naar Youyou Tu, William C. Campbell en Satoshi Omura

Wat is de Nobelprijs in de geneeskunde?

Jaarlijks, een Commissie van de zweedse Universiteit Karolinska Instituut, die krijgt de felbegeerde award. De wens van de stichter Alfred Nobel, het was – zoals hij in 1895 in zijn testament – met de prijs van die te eren, die heeft in het afgelopen jaar met zijn ontdekking van de mensheid het grootste Voordeel.

Deze criteria zijn als geldig zijn vandaag de dag – maar het punt van vorig jaar zal niet langer worden geaccepteerd als juist. Omdat de winnaars te wachten voor hun prestatie is meestal ten minste 20 jaar, totdat de prestaties zijn uitstekend.

De ontvanger van de Nobelprijs in de geneeskunde waren de eerste om te worden aangekondigd dit jaar. Morgen de bekendmaking van de laureaten in het gebied van de natuurkunde als volgt, op woensdag in het gebied van de chemie.

Hamburg-harburg, 5. Oktober

Geef een reactie