De natte voeding is gegarandeerd om te werken!

Eine Frau isst genüsslich Salat
Wie luistert naar zijn eigen Kaugeräuschen, minder eten, toont een huidige AMERIKAANSE StudieSie wilt om gewicht te verliezen? Vervolgens zet de TV uit, haal de hoofdtelefoon of het draaien van de muziek – en focussen in plaats van op hun Kaugeräusche. Want dat maakt ons minder eten, toont een recente AMERIKAANSE studie.

Het onderzoek van Colorado State University en de Brigham Young University toonde aan dat het feit of we waarnemen als we eten onze Kaugeräusche of niet, heeft een impact op de hoeveelheid voedsel dat we tot ons.

Het Team van Ryan Ouderling en Gina Mohr had de onderwerpen van zo veel krokant zout en pretzels eten als ze wilden. Alle droeg een koptelefoon. Echter, terwijl in het geval van een groep, te luide muziek en geluiden overstemd de eigen Kauwen, werd deze akoestische afleiding voor de andere groep zo stil, dat de Kaugeräusche bleef duidelijk waarneembaar.

Die kauwt bewust, eet minder

De onderzoekers zijn vervolgens vergeleken die groep gegeten had meer pretzels. Het resultaat: de proefpersonen konden het niet horen van hun eigen Kaugeräusche, aten gemiddeld vier pretzels, in vergelijking met 2,75 pretzels in de rustige groep.

Het geluid wordt meestal aangeduid als de ‘vergeten’ gevoel bij het eten, zegt de studie auteur Ryan Ouderling van de Brigham Young University. Maar als mensen zich meer zou richten op wat maakt een geluid, het eten, kan het verminderen van hun energieverbruik.

De onderzoekers maken duidelijk: het gaat niet over de Sizzle van gebakken spek, of het geluid aan het einde van de karamel korst van een Crème Brûlée – maar het te Kauwen en te smakken en Slurpen tijdens het eten van het voedsel.

In een ander Experiment, het Team vond dat zelfs het idee van Kaugeräuschen was voldoende om de grootte van de geconsumeerde porties.

Grondig Kauwen helpt de spijsvertering

Positieve dieet bijwerking van het Smakken: Die richt zich op zijn Kaugeräusche, heeft de neiging om minder te eten down zuschlingen, maar kauw grondig en, op zijn beurt, maakt de noodzaak om ervoor te zorgen dat kleinere porties worden gegeten. In een Chinese studie, onderwerpen die gekauwd elke hap 40 keer, per maaltijd, bijna twaalf procent minder calorieën dan degenen die gekauwd 15 keer per hap. En zelfs dat is een veel: Onder de druk van de tijd, we kauw elke hap een gemiddelde van zes keer.

Maar niet alleen de voeding gaat door grondig Kauwen van succesvolle – het lichaam kan absorberen meer voedingsstoffen uit de maaltijd. Het kauwen bewegingen stimuleren de productie van speeksel. Dit bevat enzymen die het starten van de vertering van het voedsel al in de mond en ervoor te zorgen dat ze beter worden benut.

Hamburg-harburg, 17. Maart

Geef een reactie