De micro-naald: Nieuwe wapen tegen oogziekten

Mikrospritzen gegen Augenkrankheiten
Micro-naalden zijn zo klein dat je het kunt zien met het blote oog nauwelijks. De ogen zijn een van de meest gevoelige organen van de mens. Daarom is de gerichte behandeling van ernstige ziekten van het oog in het Algemeen, is zeer ingewikkeld. Maar nu hebben onderzoekers een methode ontwikkeld, de nieuwe behandeling die belooft om de mogelijkheden van het gebruik van een micro-needle.

Groene Ster (glaucoom) en het hoornvlies Neovascularisatie behoren tot de meest voorkomende verblindende ziekten. De behandeling van deze ziekten gebeurt meestal direct op het oog en wordt beschouwd in professionele kringen, wordt echter als te vaag. De reden: om in staat zijn om de gebieden in het oog die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid moet worden behandeld met het oog met medicatie.

Groene Ster

De Groene Ster is wereldwijd de tweede meest voorkomende reden waarom mensen gaan blind. De visie is in deze ziekte steeds erger, zoals in de optische zenuw vezels sterven. Trigger hoge ogen is meestal de interne druk of hypertensie. In Duitsland alleen al 500.000 mensen lijden aan deze ziekte.

Micro-naald zorgt voor nauwkeurige behandeling

Tegen deze Achtergrond hebben de onderzoekers van het Georgia Institute of Technology (VS) ontwikkelde een micro sproeier en in een studie gepresenteerd. De micro-naald van de spuit is slechts 400 micron in omvang – dus acht keer kleiner dan een Vlo met het blote oog nauwelijks te zien.

Maar zo klein is deze naalden zijn ook voor mensen met ernstige ziektes van het oog is groter. De onderzoekers verklaren dat de geneesmiddelen moet de bescherming van de gegevens tegen een blindheid – met de micro-spuit direct in het oog geïnjecteerd, waar ze nodig zijn.

Het Hoornvlies Neovascularisatie

Bij deze ziekte van de bloedvaten in het hoornvlies van het oog (de zogenaamde vasculaire proliferatie), die leidt tot beperkingen in het gezichtsvermogen, aangezien het hoornvlies normaal heeft geen bloedvaten aanwezig zijn. Trigger bijvoorbeeld het hoornvlies ontsteking of het Dragen van contactlenzen (dag-gebruik leidt tot een gebrek aan zuurstof in het oog).

Minder geneeskunde – meer effectieve

Door deze precieze toepassing van actieve ingrediënten om de huid voor de behandeling van glaucoom of hoornvlies Neovascularisatie zijn niet langer gedeeld met de hele eye – bijvoorbeeld door eye – drop. Op deze manier wordt de effectiviteit van de medicatie zal worden verhoogd op hetzelfde moment een honderd keer lagere dosis aanzienlijk, legt studieleider Professor Mark Prausnitz. In de behandeling van glaucoom de inname tijdstippen worden verminderd, bijvoorbeeld door het gebruik van de micro-naald – in vergelijking tot het dagelijks gebruik van oogdruppels twee injecties per jaar.

Bovendien – en dit vermindert het lijden voor de slachtoffers – contact door de behandeling met de micro-vrijwel geen bijwerkingen meer op spelden en naalden.

Klinkt gewoon slecht

De meeste patiënten zou begrijpelijk reageren op een manier geïntimideerd wanneer je hen vertellen dat je steek er met een naald in het oog. Echter, Professor Prausnitz gekalmeerd op dit punt. De behandeling met de micro-naald is volledig onschadelijk. In feite, de naalden zijn zo klein, dat de Patiënt voelt geen pijn en de ogen niet zullen worden gekwetst

Geef een reactie