De herbruikbare mythe: Hoe giftig PET-flessen?

gift in flaschen
Hoe giftig PET-flessen? Studies tonen aan dat de herbruikbare fles heeft een slechtere reputatie dan ze verdientDie PET-fles is veruit de meest gebruikte drankverpakkingen in Duitsland. Maar de lichtgewicht herbruikbare flessen zijn ook gezond? Rapporten van giftige verwarren zacht aan de consument makers. Studies tonen echter aan dat met de populaire herbruikbare flessen waarheid en mythe is soms niet erg dicht bij elkaar. De praktijk Vita is voor u, is de vraag hoeveel gif in de PET-fles.

Flessen gemaakt van polyethyleen tereftalaat, in korte PET gekocht in Duitsland in ongeveer 95 procent van de huishoudens regelmatig gebruikt. Met name voor water en soda, de PET-fles als een drankverpakkingen is de eerste keuze. Maar opnieuw en opnieuw horen we van giftige weekmakers, die zal worden overgebracht van de PET-flessen in de drankjes. Vooral in de zomer, is de vraag of het gevaarlijk kan zijn, als een fles water is niet meer in de zon – of in de auto of op de meer – en de PET-plastic reageert met het water.

PET-flessen bevatten geen weekmakers

Degenen die bang zijn om gevaar te brengen door middel van een PET-fles van zijn gezondheid met kankerverwekkende weekmakers, kan worden verzekerd van de hoogste autoriteit: De Federal Institute for risk assessment (BfR) gemeld dat voor de productie van PET-flessen, dus geen weekmakers worden gebruikt. Zogenaamde ftalaten, en anderen zullen niet zacht nodig-makers volgens de autoriteit, voor de productie van herbruikbare flessen. De veiligheid van de PET-flessen voor het verpakken van dranken – ongeacht de weersomstandigheden heeft zich al bewezen in tal van studies.

Ook door het Verwarmen van de PET-fles, bijvoorbeeld door de zon, dus geen weekmakers, als gevolg van chemische reacties in het water of limonade. Hetzelfde geldt voor hormoon-achtige stoffen zoals Bisfenol A. De plastic verpakking van materialen en schade aan de Gezondheid-in-aansluiting, geplaatst op de stof in PET-flessen.

PET-flessen is om het water schoner

Voorbij de mythe van kankerverwekkende weekmakers en andere gevaarlijke stoffen die vrijkomen door het verwarmen van de PET-flessen door chemische reacties in het water, is een geweldige waarheid.

In feite, de PET-fles in ontwikkelingslanden wordt zelfs gebruikt als een Instrument voor de zuivering van het water. In de loop van het project, Zonne-Water Ontsmetting (SODIS) zijn virussen en bacteriën in besmet water worden gedood door de combinatie van zonlicht en oude PET Flat. Met water gevulde PET-flessen gedurende een aantal uren in de brandende zon, tot 90 procent van de aanwezige ziektekiemen. De methode wordt al gebruikt in meer dan 30 landen, door miljoenen mensen, is getest in de afgelopen jaren diverse onderzoeken op hun effecten op de gezondheid.

Een Zwitsers onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat zelfs in het geval van bijvoorbeeld PET-flessen wordt gebruikt al enkele maanden in landen als Nepal of Honduras, voor ontsmetting van water in de zon en altijd met abrauendem Zand wassen, en had nauwelijks giftige stoffen bevatte. De gemeten hoeveelheden in het geval van weekmakers werden meestal honderden keren onder de limieten van de World Health Organization (WHO).

Waarom doen ze de smaak van water in PET-flessen soms vreemd?

Oplettende gebruikers van PET-flessen worden vaak gemerkt dat een deel van een onaangename, zoetige smaak in het water, die werd gebotteld in herbruikbare flessen. Dit is precies de smaak, het is vaak geassocieerd met giftige stoffen. Maar dit is een mythe.

Achter de vreemde smaak van de stof acetaldehyde. Deze stof is eigenlijk uit de fles in de drank-en kan gebruikt worden in zeer kleine hoeveelheden en rook geproefd, zodat het opvalt in het bijzonder in het water flessen snel.

Het goedgekeurde bedrag van acetaldehyde is geregeld in de EU strikt en mag niet hoger zijn dan 6 milligram tot een kilogram voedsel. In flessen slechts een fractie van deze goedgekeurde waarden en werd ondergebracht in alle begeleide studie, als onschadelijk voor de gezondheid.

Hamburg-harburg, 5. Juni 2014

Geef een reactie