De Harvard-Geluk Formule

Glückliches Paar
Een stabiele relatie – dit is het belangrijkste ingrediënt voor een gezond en gelukkig leven, zegt Harvard-wetenschappers worden rijk en beroemd te worden: dit zijn de, volgens vele onderzoeken de belangrijkste doelen in het leven van jongeren. Maar wat maakt ons, in waarheid, gelukkig, is iets heel anders – de Harvard hebben gevonden-wetenschappers nu.

Wat maakt ons écht gelukkig? Om deze vraag te beantwoorden was het doelwit van een groot project van de Universiteit van Harvard. Sinds 1938, vergezeld wetenschappers en meer dan 700 mannen en sommige van hun echtgenoten.

De deelnemers aan de studie waren afkomstig van twee zeer verschillende groepen: de Eerste geworven voor het project, 268 Harvard-studenten, en intensief. Dit omvatte veelvuldig gesprekken met de vrijwilligers en regelmatige medische onderzoeken. Op hetzelfde moment, Harvard Professor Sheldon Glueck begon te begeleiden jonge mannen uit Boston de armste wijken, en later de twee proeven werden gesloten om samen een project.

Door de jaren heen, het leven van de mannen nam verschillende cursussen. Sommige waren zakenmensen, Artsen, advocaten, en in het geval van de Harvard-student, John F. Kennedy, President van de Verenigde Staten. Anderen hadden draait van minder glamoureuze leven – ze waren niet succesvol in de Baan, waren alcoholisten, ontwikkeld of geestelijke ziekte.

Wat maakt ons écht gelukkig?

De exacte overweging van wat de gezondheid en het welzijn van de proefpersonen beïnvloed, in het bijzonder, de relatie met de buurt mensen, maar vooral de echtgenoten, als een cruciaal.

De mannen in de sterkste relaties het best beschermd tegen chronische ziekten, mentale Lijden, en verlies van het geheugen. En het moest altijd harmonieus, als studieleider Dr. Robert Waldinger: Een goede relatie verloopt niet altijd even soepel. Sommige van onze 80-jarige koppels kon liggen de hele dag in de haren. Het belangrijkste voor een stabiele relatie is, in zijn advies, dat de partners weten dat ze kunnen rekenen in geval van nood elkaar – deze Kennis zorgt voor de nodige veiligheid en zekerheid, die tot een hoge leeftijd voor de mentale en fysieke welzijn.

Echter, zelfs buiten het huwelijk, relaties zijn de belangrijkste pijler voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Volgens de observatie van de onderzoekers ging het om gepensioneerden zal beter zijn als je staat te kijken in uw rustige nieuwe vrienden. In deze 75 jaar, onze studie heeft aangetoond dat het was voor de mensen, gebaseerd op relaties met familie, met vrienden en met de gemeenschap, zegt Dr. Waldinger. Het hoofd van de studie toegeven dat hun onderzoek niet kan bewijzen dat een oorzakelijk verband. Het is dus ook mogelijk dat mensen die zijn over het algemeen gelukkig en gezond, zoeken eerder contact met hun medemensen. Niettemin, de lange observatie tijd te laten de conclusie dat sociale relaties dragen significant bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid. In de TED-Talk, studieleider Dr. Waldinger geeft een overzicht van de belangrijkste resultaten van het onderzoek.

Hamburg-harburg, 28. Maart

Geef een reactie