De grootste ziekte in de wereld: de overwinning in de strijd tegen Malaria

Ein Kind wird geimpft
Dit jaar, het eerste vaccin te worden goedgekeurd tegen Malaria – hij kon een besparing van miljoenen kinderen in de getroffen regio ‘ s de levens van honderdduizenden sterfgevallen als gevolg van Malaria oproepen voor een jaar en het effect van bestaande geneesmiddelen om meer en meer. Nu artsen zijn erin geslaagd een doorbraak in de strijd tegen de ziekte.

Meer dan een half Miljoen mensen sterven, volgens de world health organization (WHO) jaarlijks aan Malaria. De tropische ziekte wordt beschouwd als een van de dodelijkste infecties wereldwijd voor, vooral bij kinderen, kan het snel leiden tot de dood. Een groot Probleem is het gebrek aan medische zorg in de betrokken regio ‘ s. Artsen zoek al zo lang naar een vaccin tegen Malaria, de verspreiding van de ziekte.

Malaria vaccin getest op kinderen

Echter is de wetenschap van het leren van nu heeft voor een doorbraak gezorgd: De middelen van de RTS,S bleek in een lange-termijn studie met veelbelovende resultaten. In de laatste test fase, het vaccin werd toegediend aan 15.000 kinderen van zeven Afrikaanse landen (Kenia, Ghana, Tanzania, Mozambique, Burkina Faso, Gabon, en Malawi).

De proefpersonen werden verdeeld in twee leeftijdsgroepen: 6 tot twaalf weken en vijf tot 17 maanden. Binnen een maand werden de kinderen gevaccineerd drie keer met het nieuwe medium. Na 18 maanden, kleine groepen van beide leeftijdscategorieën kregen een vierde dosis.

Het resultaat: de RTS,S beschermd de kinderen aan Malaria, de effectiviteit gevarieerd, echter, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en met de tijd. De gemiddelde effectiviteit in de vier jaar studie periode varieerde tussen 26 en 36 procent. Kinderen die had vier doses van het vaccin waren beter beschermd dan kinderen die maar drie injecties. Bijwerkingen zijn zeldzaam en verdween het altijd op de laatste na een week.

Dus de Malaria vaccin werkt

Malaria wordt overgebracht door de Anopheles mug. In het geval van een beet van een geïnfecteerde mug, de ziekteverwekker in de bloedbaan, reist af naar de lever en verspreidt zich van daaruit door het gehele lichaam. Het vaccin RTS,S voorkomen: Hij aanvallen van de ziekteverwekker zodra het wordt in het bloed van de mens en maakt hem onschadelijk.

De onderzoekers benadrukken dat RTS,S, ondanks de dalende werkzaamheid zou kunnen besparen miljoenen kinderen leven. De goedkeuring van het nieuwe vaccin tegen Malaria is gepland voor later dit jaar.

Hamburg-harburg, 27. April 2015

Geef een reactie