De gezonde geheim van de gerst

Gerste
Gerst bevat veel Beta-Glucan, deze vezel besluiten om voor een lager cholesterolgehalte en een positieve invloed op de darmflora van gerst in de darm en vermindert het niveau van cholesterol – de resultaten van een italiaanse studie bevestigen dat nu. Wat maakt gerst zo waardevol en welke soorten voedsel, hebben een vergelijkbaar effect, kunt u hier vinden.

Gerst zorgt voor een gezonde darmflora – een recente studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Toegepast ans Ecologische Microbiologie toont.

Waarom is een gezonde darmflora zo belangrijk?

De menselijke darm wordt bewoond door miljoenen micro-organismen, waarvan de meeste zijn gelegen in de dikke darm. Samen zorgen deze micro-organismen worden aangeduid als darmflora. Voor de geboorte, het maag-darmkanaal van een mens is volkomen steriel tot de geboorte van de kolonisatie van de darm, die nog steeds in de eerste jaren van het leven. In de darm van een gezonde volwassene is ongeveer 1,5 kilogram bacteriën.

De darmflora speelt een essentiële rol in het behoud van de gezondheid. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat het voedsel met de verspreiding van een ziekteverwekker in de darm en in het bloed te verplaatsen. Ook vermindert het de kanker-het bevorderen van verontreinigende stoffen, en de invloed op het lichaamsgewicht.

De darmflora (bijvoorbeeld als gevolg van slechte voeding of antibiotica) is uit balans, allergieën en ziekten, zoals de ziekte van Crohn of het prikkelbare darm syndroom. Ook in de ontwikkeling van Obesitas, de darmflora speelt een rol: Als andere en vaak minder bacteriën dan met een normaal gewicht en met obesitas mensen. Verschillende studies hebben aangegeven in de afgelopen tijd, is ook dat de darmflora heeft invloed op stemming en gedrag bij kinderen, en de verwonding bevordert het ontstaan van ziekten van de hersenen.

Gerst beschermt de darmflora

De eenvoudigste manier om de darm, is flora dieet beïnvloeden. Dat is de reden waarom onderzoekers zijn voortdurend op zoek naar voedsel, bevorderen de afwikkeling van gunstige bacteriën in de darm. De gerst geavanceerde enige tijd geleden als een mogelijke kandidaat in de focus van de wetenschap. De reden: het bevat de zogenaamde Beta-Glucaan. Deze vezel serveert de gunstige darmbacteriën als voedsel.

Voor de huidige studie, een italiaans team van onderzoekers, vrijwilligers voor twee maanden dagelijks 100 gram van een speciaal composiet Pasta (75 procent van harde tarwe, 25 procent eet volkoren gerst meel). Om aanwezig te zijn bij het begin en het einde van de studieperiode, de wetenschappers op de stoel, en het bloed van de deelnemers. Uit de resultaten bleek: Na de Pasta regime was toegenomen in de vakken, het aantal gunstige darmbacteriën, terwijl het aantal schadelijke bacteriën werd afgenomen in de darm. In 100 gram Pasta en drie gram Beta-Glucaan – dit is de aanbevolen dagelijkse dosis.

Echter, de studie werd uitgevoerd zonder een controle groep en kan dus niet worden herleid met zekerheid of de veranderingen in de darmflora van de onderwerpen die het gevolg zijn van de gerst pasta. Als de vorige studies wijzen in dezelfde richting, dit is echter duidelijk. Inmiddels zijn er zelfs speciaal gefokt gerst, die heeft een bijzonder hoog gehalte van Beta-Glucaan.

Gerst verlaagt cholesterol

Het Experiment bleek een verder voordeel van gerst voor de gezondheid: Het cholesterol niveau van de meeste onderwerpen was afgenomen, na het verstrijken van de termijn van twee maanden, met een gemiddelde van 13 procent. Dit effect van gerst gaat terug naar de Beta-Glucaan.

Leveranciers van Bèta-Glucaan rogge en haver. De aanbevolen dagelijkse dosis van Beta-Glucaan is drie gram, voldoende voor 25 gram gerst-volkoren bloem, 40 gram haverzemelen of 50 gram roggebrood.

Hamburg, 21. September

Geef een reactie