De dood altijd zat aan de bar

Bei Alkoholsucht hilft oft Entwoehnungstherapie
2,5 miljoen Duitsers zijn afhankelijk van alcohol. De enige weg uit de Verslaving is meestal een spenen therapie. Waarom ik niet kon doen met een biertje of een glas wijn? Waarom heb ik niet dronken mezelf bijna bewusteloosheid, totdat ik voelde dat mijn ledematen en de objecten in de kamer te vliegen zag? Deze vragen zijn op zoek naar Susanne Eberst (41) en antwoorden nr.

Waarom kan ik niet vertrekken met een biertje of een glas wijn? Waarom heb ik niet dronken mezelf bijna bewusteloosheid, totdat ik voelde dat mijn ledematen en de objecten in de kamer te vliegen zag? Deze vragen zijn op zoek naar Susanne Eberst (41) en antwoorden nr.

Hoeveel film scheuren heeft ervaren verzekering specialisten van München, omdat ze zonder Limiet met wodka, bier of wijn gedronken, ken u niet. Er moet sprake zijn legio. Ik ben gewoon verbaasd dat ik overleefde het jaar-lange Overtollige, zegt ze.

Meer dan twaalf jaar was ze verkocht aan de duivel alcohol, tot ze verhuisde op 37-jarige leeftijd, het ripcord en het spenen in een ziekenhuis. Sinds vier jaar ben ik nu droog, zegt Susanne Eberst. Het is Trots dat klinkt door in haar stem. Eindelijk, voel je je weer als mens en niet als een van de hebzucht opgejaagd dier.

Als de alcohol Verslaving begon

Op een Feestje in Berlijn, haar geboortestad, dronk ze voor het eerst alcohol. Sinds ze was 21 en had het gevoel dat plotseling was alles makkelijker. Waarom ze gleed in Verslaving, weet tot de dag van vandaag niet precies. In therapie, ze is begonnen tijdens de terugtrekking, ze was zich bewust van het feit dat ze een persoon die kan niet alleen zijn.

Als hun ouders te bewegen om professionele redenen, van Berlijn naar München en je hebt om te gaan met het leven na dat met haar zus voor de eerste Keer alleen, ze moet de ruis te verdoven hun eenzaamheid. Ik voelde me verschrikkelijk om te vertrekken. Steeds weer is ze op de vlucht van daar, leven en toevlucht in de alcohol, waardoor je voor een korte tijd, vergeet al je Zorgen.

Vooral slecht het is, zoals ze wordt verkracht na een alcohol-crash in de achterkamer van een Bar. Het Trauma is diep en de Verslaving spiraal draait steeds sneller. Nuchtere momenten, is er nauwelijks.

Stopzetting van de therapie die willen ontsnappen uit de alcohol

Echter, in één van de weinige heldere momenten Susanne geregistreerd, dat moet veranderen in je leven, als je niet wilt gaan. In 1995 verhuisde ze naar München, waar haar ouders wonen, en hoopt in de Idylle van haar Jeugd terug. Maar dit werkt slechts kort. Ontmoet ze Stefan (31), trouwt met hem een jaar later. De gelukkige breekt. De schuld van uw Verslaving is. Ik kon helaas niet lang blijven nuchter.

In het kantoor, het is anders. Je bent bang voor het verliezen van hun Baan en trekt samen tijdens de dag in de voorkant van hun collega ‘ s. In de avond, ze drinkt zelfs meer en zit de volgende dag weer op tijd op uw Bureau.

Vooral slecht in het weekend. Dan is er geen houden meer aan. Susanne loopt vast in de nacht, vliegt Bars, want ze begint ruzie te maken met de gasten, en ben vaak dronken op de stoep. Soms is je kater duurt tot 26 uur. Na dat ze de folteringen en oneindige schaamte. En elke Keer als ze zweert, met de waanzin te stoppen.

Maar je innerlijke Leegte drijft hen terug naar de rekken van de stad. Met vrienden voor een lange tijd. Wanneer ze geleegd in de Winter van 2005, twee flessen wodka in een sneeuwjacht is ingestort, ze gelooft, te sterven. De dood voor mijn ogen, ze zullen denken aan je kleine neefje. Het feit dat hij me nooit vergeven, dat ik tottrinke mij. Sinds ik besloot om eindelijk te stoppen met drinken.

Op de leeftijd van 37 jaar, ze begint te stopzetting van de therapie, in de leads, talloze gesprekken met therapeuten en veel over zichzelf. Voelt u zich eenzaam vandaag, op zoek Susanne contact met mensen, welke vergelijkbaar is. Elke dag is een strijd. Maar ze is zeker dat ze wint hem. Eindelijk, ik ben gelukkig, zegt ze.

Bron: Alles voor de vrouw, 24/2011

Geef een reactie