De bof is er?

Kinderärztin Dr. Nadine Hess rät, Mumps durch Impfung vorzubeugen
Expert Dr. Hess: Want het is de bof ziekteverwekker, een Virus, waartegen geen specifieke Antivirale, kan de behandeling alleen symptomatischWat zijn de bof-en vaatziekten triggers en wat de symptomen veroorzaakt? Welke geneesmiddelen kunnen worden gebruikt, als het ging om een bof-infectie? Wat zijn de mogelijke complicaties die kunnen worden voorkomen door een vaccinatie?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Gelukkig, de infectie tarieven van de Bof in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, dankzij de hoge vaccinatiegraad voor mazelen-Bof-rubella vaccinatie.

De bof-infectie of Bof epidemica is het hele jaar geopend veroorzaakt door virussen uit de groep van de Paramyxoviridae. In de jaren ‘ 70, dus vóór de invoering van de vaccinatie, werden per jaar ongeveer 200 gevallen per 100.000 inwoners, momenteel ziek met ons, slechts één Persoon per 100.000 inwoners [1].
 

Hoe goed is het mazelen-Bof-rubella vaccinatie beschermen?

Kleiner Junge mit geschwollener Wange durch Mumpserkrankung

Een pijnlijke ontsteking en zwelling van de parotis klieren (Bof), veroorzaakt door de Bof typische hamster wangen. Als een complicatie is een ontsteking van de testikels kan optreden

Voor de significante daling van de ziekte sinds 1976, de officiële aanbeveling van de STIKO (Permanente Commissie vaccinatie) is voor de vaccinatie tegen mazelen-Bof-rubella verantwoordelijk. De vaccinatie tegen Bof, beschermt niet 100 procent: Besmettelijk is een persoon die Besmet is twee dagen vóór het begin van de ziekte tot vier dagen daarna. De incubatietijd (de tijd tussen besmetting en de eerste symptomen van de ziekte) is iets meer dan twee weken (16-18 dagen). De mens is de enige gastheer voor de bof-virus.

Het belangrijkste symptoom van de Bof is een pijnlijke zwelling van de oorspeekselklier (Bof), deels aan de ene kant alleen, maar meestal beide zijden en die duurt tot een week. Daarnaast is er een Algemeen gevoel van ziek zijn met koorts, pijn in de ledematen, enz., die kan voorafgaan aan de Bof ook vaak. Want het is de bof ziekteverwekker, een Virus, waartegen geen specifieke Antivirale, kan de behandeling enkel de symptomen, zodat koorts en pijn met Ibuprofen of Paracetamol te verminderen.

Welke complicaties kunnen optreden met de Bof?

Gevreesde complicaties van de bof-en vaatziekten betrokkenheid van het Centrale zenuwstelsel met een ontsteking van de hersenvliezen (Meningitis), of erger nog, van de hersenen (encefalitis), die wordt uitgevoerd volgens het Robert Koch-Instituut in 1,5% van de gevallen fataal. Het is bekend dat de bof-virus kan leiden tot een ontsteking van de zaadballen, soms is er slechts een eenzijdige, maar vaak aan beide zijden. Dit kan leiden tot een verminderd aantal zaadcellen, maar zeer zelden het complete onvermogen om seksuele gemeenschap te hebben. In één van de 20.000 Patiënten kan het een eenzijdige doofheid na bof-en vaatziekten. Andere zeldzame complicaties van een pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier), Nefritis (ontsteking van de nieren), myocarditis (ontsteking van de hartspier) of tijdelijke veranderingen in het bloed beeld.

Een Booster vaccinatie nuttig?

Een twee-tijd vaccinatie samen met mazelen/Bof/rubella (en waterpokken) van de 12. Maand van het leven – de tweede Booster vaccinatie moet, op zijn vroegst, 23 vier maanden later, ideaal. Maand van het leven – u kunt voorkomen dat een bof-infectie en de complicaties in de meeste gevallen. Ook in het geval van volwassenen, geboren na 1970, en slechts één gedocumenteerd vaccinatie of een compleet onduidelijk vaccinatie status, een Booster vaccinatie voor u zinvol zijn. U spreekt van vertrouwen met uw kinderen, familie of arts, als u vragen hebt over de vaccinatie.

[1] de Cijfers van het Robert Koch Instituut – RKI – www.rki.de zie in het bijzonder: gids Bof

Geef een reactie