Dankzij de Slow Baking: irritable bowel patiënten brood eten weer

Veel prikkelbare darm patiënten die niet kunnen tolereren brood. Wat is het verschil van de verschillende korrels en de bereidingswijze, is onderzocht door een team van onderzoekers van de Universiteit van Hohenheim.

Het prikkelbare darm syndroom, maakt het genot van veel verschillende voedingsmiddelen om te gokken. Deze keer zal het goede en het maakt de problemen met de darmen? Sommige voedingsmiddelen lijken bijzonder schadelijk voor IBS patiënten. Dit omvat tarwe. Veel van degenen die Getroffen hebben, daarom, brood Tarwe wordt volledig geëlimineerd uit uw dieet. Wat voor soort eten aan het maken van een gevoelige darmen maken lijkt te worden afhankelijk van of je over bepaalde suiker verbindingen. Zogenaamde FODMAPs (= fermenteerbare Oligo-, Di -, en monosacchariden en polyolen) kunnen niet worden opgenomen in de dunne darm van IBS-patiënten is voldoende en heeft daarom nog onverteerd in de dikke darm. Daar stimuleren ze de vorming van grote hoeveelheden waterstof, kooldioxide en methaan en zo leiden tot de typische ballon buik, vaak gepaard met Misselijkheid en pijnlijke opgeblazen gevoel.

Waarom doet Ur granen geen problemen?

Opvallend is dat de zogenaamde Ur-granen zoals spelt, Einkorn en Emmer van prikkelbare darm getolereerd worden Beïnvloed. De wetenschappers waren ervan uitgegaan, dat het dus zo ver, het feit dat deze granen bevatten minder FODMAPs. Onderzoekers aan de Universiteit van Hohenheim hebt gecontroleerd of deze veronderstelling voor nu. Verrassend, het Team gevonden te Jochen Ziegler, de goed verdragen, Einkorn heeft nog meer verdacht van suiker verbindingen dan tarwe. In andere Ur-granen zoals spelt, Harde en Emmer gevonden werden minder FODMAPs, maar deze afwijkingen waren zo klein dat ze waarschijnlijk te maken voor het welzijn van IBS-patiënten niet broke, don ‘ t geen verschil.

Roggenbrot

Roggebrood is meestal beter verteerbaar dan brood gemaakt van meel van tarwe.

In het loop van de tijd, het is

De reden voor de betere impact had op andere Manieren. Vinden de onderzoekers bestudeerden ze de verschillende manieren van bereiden van brood. Om dit te doen, ze geanalyseerd brood deeg, na één, twee, vier en vier en een half uur lopen. Het bleek dat het aantal FODMAPs was lager, hoe langer het deeg was toegestaan om te gaan. Volgens het hoofd van het onderzoek, Reinhold Carle bakkers bakken de grootte van uw deeg stukken meestal al na een wandeling van één uur tijd. Dit is de tijd van de analyse zijn te vinden dat de meerderheid van de FODMAPs in het deeg. Na vier en een half uur, slechts tien procent van de suiker verbindingen werden opgenomen, zelfs in het deeg van het brood tarwe. In de regel zijn langzamere brood te maken in de traditionele Bakker craft zorgt ervoor dat het ongemak veroorzaakt ingrediënten in het brood te bakken zijn al gedegradeerd, legt Carle.

Langzaam Bakken – niet alleen voor IBS patiënten is interessant

De methode van ‘Langzaam Bakken, maar ook voor mensen die geen last hebben van het prikkelbare darm syndroom, de voordelen: Blijkbaar een langzame bereiding van het deeg verhoogd brood kwaliteit, de aroma ‘ s zich beter ontwikkelen. Bovendien, in het deeg, die is toegestaan om te gaan voor een langere, meer bruikbare zink en ijzer.

Die heeft geen bakker, de trage pasta verwerking, in de nabijheid van het hotel, kunt u het bakken van een brood met minder FODMAPs. Een soort van Brood, in een langzame continue deeg werkt erg goed, bijvoorbeeld, is de typische italiaanse Ciabatta. In Italië is meestal gemaakt van tarwemeel. Maar ook een iets eenvoudigere versie gemaakt van roggemeel is goed haalbaar. Hier vindt u een recept voor een olijf Ciabatta, dat zal u zelfs uw darmen.

Hamburg-harburg, 25. Augustus

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie