Contactlenzen ziekten kan genezen?

Frau setzt sich Kontaktlinse ein
Meer dan alleen een visie: contact-lenzen, die worden bedekt met drugs.Wetenschappers van de Harvard-Universiteit hebben contact met lenzen ontworpen voor medische oogdruppels voor veel patiënten onnodig.

Oogdruppels voor de meeste gebruikers is een lastige kwestie. Een vloeistof giet direct in het oog is niet alleen oncomfortabel, maar ook niet zo gemakkelijk. Tot bijwerkingen zoals het Branden en jeuk van de ogen bij veel gebruikers. Echter, de oogdruppels waren de enige manier om ziekten van het oog, hoe de behandeling van glaucoom in de lange termijn met medicatie.

De amerikaanse onderzoekers willen veranderen nu. Joseph B. Ciolino, oogarts en Hoogleraar oogheelkunde aan de Harvard Medical School heeft samen met zijn Team, contactlenzen, medicijnen en het oog. De lenzen zijn gecoat met een dunne Polymeer Film, die is voorzien van drugs. Sinds de release in de loop van de dag gebeurt in kleine doses, is uitgesloten te frequent of te zeldzaam dosering als oogdruppels.

Beter effect dan oogdruppels

In een pre-klinische proef met glaucoom patiënten kon ook worden aangetoond dat de lenzen bereiken van een beter effect dan oogdruppels. Wij hebben gevonden dat een lage dosis contactlenzen dezelfde vermindering van de ogen, leidde tot interne druk, zoals Latanoprost oogdruppels. Hoger gedoseerd lenzen overschreden het effect van de daling in onze studie, zelfs, zegt Ciolino. Dus, de lenzen zou niet alleen de mogelijkheden om de toepassing te verbeteren voor de patiënt, maar ook het verminderen van de druk in het oog beter dan daalt.

Visie, en van de drug in een

De contactlenzen zijn niet alleen drugs, kunnen ze bovendien een transparantie als gewone contactlenzen tegen kortzichtigheid en ver-blik. De drugs film zich in de periferie van de lens, het centrum is ongestreken en dus zorgt voor een duidelijke weergave van de bevochtiging van de lens met een traan vocht en ademend vermogen.

Als we onze ontwikkeling naar het Probleem van de Naleving (compliance van een drug), wij, patiënten kan helpen zich aan hun behandeling, de visie te handhaven in ziekten, zoals glaucoom. Zo houden we miljoenen mensen om van vermijdbare blindheid, zegt Ciolino. Onze studie verhoogt ook de Kans om glaucoom te behandelen, meer effectief dan nu mogelijk is.

De wetenschappers willen onderzoeken, in de volgende stap, of de contactlenzen kunnen ook worden gebruikt met andere oogziekten gebruikt.

Hamburg-harburg, 31. Augustus

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie