Bipolaire Stoornis

Een bipolaire stoornis lijdt aan een psychische stoornis waarbij de Betrokken persoon, overmatig, die veel verder gaan dan het normale niveau, stemmingswisselingen, en schijf fouten. In de depressieve fasen worden afgewisseld met manische fase. Terwijl depressieve episodes geassocieerd met een gevoel van verdriet en de Leegte, en de belangen – en lusteloosheid, gevoel Aangetast in de manische fase van een grenzeloze hoge geesten met een verhoogde enthousiasme en overmoed.

Wat is een bipolaire stoornis?

Stemmingswisselingen waarschijnlijk kent elke persoon. Op sommige dagen voelt u zich gelukkig, het leven is vrolijk en zorgeloos, en alles gaat er makkelijk uit de Hand. Then again, er zijn van die dagen dat je je zal voelen als je Wakker wordt depressief. De wereld somber en grijs en alles lijkt vermoeiend en vervelend. Dergelijke incidentele stemmingswisselingen zijn heel normaal en meestal een reactie op bepaalde situaties en omstandigheden in het leven.

In het geval van een bipolaire stoornis, het beschrijven van een aantal Artsen als een manisch-depressieve stoornis, de stemmingswisselingen die ver boven dit normale niveau. De stemmingswisselingen, ongeacht de situatie in het leven, en zonder een specifieke reden voor, zoals in het geval van een achtbaan tussen de Uitersten – van hemel, we weten niet hoe tot de dood bedroefd. Fasen van een ernstige Depressie en zware gemoedelijkheid, en de zogenaamde manische fase van intense opwinding en pure euforie van elkaar en kunnen verlengen zonder onderbreking gedurende vele maanden of zelfs jaren

Bei einer bipolaren Störung schwanken die Stimmungen zwischen Depression und Hochstimmung

Bij mensen met een bipolaire stoornis, de stemmingen schommelen tussen een diepe Depressie en euforische high stemming

De slachtoffers voelen deze achtbaan van gevoelens vaak hulpeloos en niet in staat zijn om invloed op uw stemming. Bipolaire stoornis treft niet alleen de stemming, het Denken, het Handelen en de fysieke toestand van de getroffen mensen. In sommige gevallen, de psychologische en sociale impact van de ziekte is niet zo ernstig dat een normaal leven mogelijk is.

Een bipolaire stoornis is niet één ziekte en is individueel zeer verschillend. Vooral de Ernst en de duur van de afzonderlijke afleveringen kan zeer verschillend zijn. Kortom, Artsen onderscheiden vier verschillende vormen van bipolaire stoornis:

  • Bipolaire I stoornissen worden gekenmerkt door een afwisseling van sterke mania en ernstige depressie.
  • In het geval van een Bipolaire-II stoornissen, de manische fase zijn korter en minder uitgesproken dan in de Bipolaire I-stoornis. Verwezen zij naar deze afleveringen Hypomanien. Hypomane episodes zijn vaak erg moeilijk en de ziekte is alleen te onderscheiden slecht van een pure Depressie.
  • Een speciale Vorm van bipolaire stoornis Snelle Fietsen die beschrijven veel van de betrokkenen als zeer stressvol. Tijdens het Snelle Fietsen, het gaat om een bijzonder snelle uitwisseling van de afleveringen. Binnen 12 maanden, ten minste vier manische, hypomane of depressieve fasen optreden.
  • In het geval van de gemengde episodes symptomen van Depressie en manie zich voordoen in een zeer snelle opeenvolging of tegelijkertijd. De ziekte is in het geval van een dergelijke gemengde Staten is zeer variabel en moeilijk te diagnosticeren.

Een bipolaire stoornis is een relatief veel voorkomende psychische aandoeningen. Experts schatten dat maximaal vijf procent van de bevolking worden beïnvloed. Het equivalent in Duitsland alleen al, ongeveer vier miljoen mensen. De ziekte begint meestal in de adolescentie tot jong volwassen leeftijd. Sinds stemmingswisselingen zijn niet alleen in de puberteit, maar ook bij jonge gezonde mensen is ongebruikelijk, niet gedetecteerd bipolaire stoornis op dit moment vaak nog als zodanig. Vandaag de dag, de interval tussen de eerste Aflevering en de diagnose van een gemiddelde van vijf tot tien jaar. De psychologische en sociale ontwikkeling van de Getroffen wordt verstoord op het moment van de diagnose daarom vaak niet duurzaam. Het is daarom bijzonder belangrijk om te herkennen de tekenen van een bipolaire stoornis, zo vroeg mogelijk en nemen zo snel mogelijk medische hulp. Hoewel de ziekte kan niet genezen worden aan de huidige tijd, de juiste behandeling, kan de verbetering van de Situatie van de patiënt aanzienlijk.

Geef een reactie