Beroerte-borden: besteed Aandacht aan deze symptomen

Hij crasht als een donderslag bij ons. Normaal gesproken. Maar symptomen van een beroerte kan ook geheel onopgemerkt. Zonder duidelijke klachten, zonder neurologische tekenen. Zelfs een zogenaamd onschadelijk stekende pijn in mijn hoofd kan een verborgen slag-tekenen van het infarct in de hersenen.

De Waarschuwingssignalen Van De Hik

Elke drie minuten een beroerte treedt op in Duitsland, meer dan 60 000 mensen sterven. In 85 procent van de gevallen een bloedstolsel dat zich heeft gevormd in een bloedvat of in het hart gesloten, een cerebrale arterie. Van de ene seconde op de andere, de hersenen niet meer levert cellen met zuurstof.

Beroerte tekenen bij vrouwen zijn verschillend

Ongeveer 15 procent van de Getroffen een bloedvat is gebarsten. Lange de streek werd beschouwd als een klassieke man-en vaatziekten. Maar in de tussentijd, slechts 55 procent van de beroerte worden patiënten niet van het vrouwen – en het raakt vooral lastig. Omdat ze vaak last van de stille beroerte. Dat is te zeggen: De klassieke symptomen van een beroerte, zoals plotselinge Visie en spraak, een verlamming aan één kant van het lichaam, en gevoelloosheid, alsmede hevige, plotselinge begin van hoofd pijn veel minder vaak voor. Het is veel vaker aan de ledematen en pijn in het gezicht, en de voortdurende hik, onregelmatige hartslag, pijn op de borst, kortademigheid, paroxysmale ernstige Misselijkheid en braken, zegt Professor Marcus matroos van de diagnostische kliniek van München. Verborgen beroerte-borden die te negeren, zelfs veel Artsen. En dat heeft gevolgen: Volgens studies, vrouwen met een beroerte ongeveer een half uur later in het ziekenhuis – en dit is vaker het geval. Omdat de hersenen beschadigd is al zo sterk dat het wordt gezegd verlamming, en moeite met slikken. Het is daarom heel belangrijk, meteen reageren. Een enkele tekenen van een beroerte moeten leiden tot het bellen van het alarmnummer 112.

Kopfschmerzen als Schlaganfall-Anzeichen

Niet altijd verlamming en taalstoornissen symptomen van een beroerte – de zogenaamde Stille beroerte vaak gewoon een hoofdpijn of Misselijkheid

Snelle Actie slaat hersencellen

De sos-arts het vermoeden bevestigen, moet worden Getroffen, omdat het rendement op een speciaal station. In de zogenaamde Stroke Units nieuwste diagnose-en behandelmethoden beschikbaar zijn. Op het terrein van de arts in eerste instantie bepaald door het gebruik van een computer tomografie of nucleaire spin tomografie, of het is in de streek, een gebrek aan bloedtoevoer (ischemische beroerte) of een gescheurd bloedvat (hersenbloeding). De diagnostiek moet niet langer duren dan 15 minuten. Want: Time is brain – tijd op te slaan de hersenen, de Artsen zeggen, als het gaat om een beroerte. Hoe eerder de tekenen van een beroerte worden opgenomen en de persoon in Kwestie krijgt hulp, des te beter zijn de kansen op genezing. Doorslaggevend bij de eerste vier en een half uur: In dit venster tijd, de blokkade in de hersenen moet worden opgelost, bijvoorbeeld met bloedverdunnende medicijnen (lysis therapie), om te voorkomen dat de snelle dood van de zenuwcellen. Als een hersenbloeding, Artsen, te stoppen.

Laatste therapie: beroerte zuigen

De procedure die heeft een revolutie teweeggebracht momenteel de stroke-geneeskunde, is de zogenaamde mechanische Thrombectomy. De Neuro-radioloog Prof. dr. Hans Henkes, Klinikum Stuttgart trekt levensbedreigende bloedstolsels met een soort van stroke-catcher van de hersenen. Direct in de clot, hij maakt gebruik van een draad mand gemaakt van Nikkel-titanium gratis, het wordt automatisch geopend, de stopper wegsaugt en hij haalde uit. Voordeel: Ongeveer 90 procent van alle bloedstolsels kunnen worden verwijderd in slechts 15 minuten. Prof. Henkes herinnert zich een 30-jarige patiënt die leed aan een ernstige beroerte. Onmiddellijk na zijn bekentenis werd hij behandeld met Thrombectomy. De volgende dag liep hij weer zonder hulp in de hal. Een aantal van dergelijke trombi puller zijn nu goedgekeurd voor gebruik in duitse klinieken officieel.

Geef een reactie