Beroerte bij vrouwen: het risico is lager

Elk jaar bijna 300.000 mensen in Duitsland lijden aan een beroerte – ongeveer 20.000 mensen sterven. Vrouwen – een recente studie toont – zijn in het bijzonder getroffen. Meer dan 60 procent van de mensen die sterven aan een beroerte, zijn vrouw. Echter, u kunt beperken het risico van een beroerte bij vrouwen. De praktijk Vita vertelt u precies hoe u kunt maken.

Een recente studie van het Albert Einstein College of Medicine in New York laat zien hoe een eenvoudige verandering in het Dieet voor kalium-rijk voedsel kan het risico van een beroerte bij vrouwen beduidend lager.

De aanbevolen hoeveelheid kalium per dag bij vrouwen na de Menopauze rond de 3500 milligram (aanbeveling van de wereldgezondheidsorganisatie). De studie toont echter aan dat slechts 16,6 procent van de vrouwen in deze leeftijd om te voldoen aan de werkelijke dagelijkse behoefte. Vrouwen gemiddeld duurde slechts ongeveer 2.611 milligram kalium per dag.

Besonders Frauen über 50 Jahre sind Schlaganfall gefährdet

Vooral vrouwen boven de leeftijd van 50 jaar, beroerte risico

Beroerte bij vrouwen: je moet eten meer bananen

Maar niet de studie toonde aan dat een dagelijkse inname van ongeveer 3.300 dollar milligram van de kans op het krijgen van een ischemische beroerte met 27 procent (21 procent in een normale beroerte) daalde – indien de deelnemers in de Studie last van hoge bloeddruk. Zij leed aan hoge bloeddruk, verminderde het risico nog steeds een gemiddelde van 16 procent (12 procent).

Met name kalium-bevattende voedingsmiddelen zijn bananen en bonen. Voor de studie, meer dan 90.000 vrouwen werden waargenomen op de leeftijd van 50 tot 79 over een periode van 11 jaar, medisch.

Geef een reactie