Bedreiging voor de ogen het licht? – De waarheid over het gevaar van de laser pointers

Laserpointer sind gefährlich
Laser pointers kan branden op het netvlies. Niettemin, piloten of atleten zijn altijd opzettelijk zo aangevallen. Ook de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi heeft gehaald vaker met laser pointers, viel het licht van een laser pointer voor het menselijk oog, u kunt de ervaring van schade aan uw gezondheid. Niettemin, er zijn ook gevallen bekend waarbij, bijvoorbeeld piloten, machinisten of atleten werden doelbewust aangevallen met laserstralen naar de laatste wedstrijd van het wk voetbal in Rusland tegen Algerije. Maar wat zijn de gevaren voor de gezondheid, zoals laser pointers?

Minuut 77 in de eerste ronde spel van het wk voetbal, Rusland V Algerije: De russische doelman Akinfejew is verblind tijdens de uitvoering van een Eckstoßes voor enkele seconden van een groene laser pointer. Kort daarna, dat hij zich verkeken – Algerije saldi. Rusland vliegt uit het toernooi. Tijdens de voetbal wereld besproken nu over de vraag of de world Cup voor de russische ploeg te wijten aan de Laser aanval kwam te worden, wij zijn geïnteresseerd om een andere vraag: Hoe gevaarlijk zijn laser pointers voor de gezondheid?

Verschillende kleur effect

Experts waarschuwen voor een onvoldoende onderkennen van het probleem. Dus, bijvoorbeeld, groen laserlicht voor het menselijk oog zijn gevaarlijk omdat de huid op het groene licht is tien keer meer gevoelig te reageren op rood.

Daarnaast maken we onderscheid tussen vier types van Lasers. Type 1 wordt vaak geïnstalleerd in elektrische apparaten, type 2 zijn over-the-counter-in laser pointer, type 3 en 4 zijn hoog-vermogen lasers en mag alleen gebruikt worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld met licht-shows of medische apparatuur. In Duitsland goedgekeurde laser pointers hebben een maximaal vermogen van 1 Milliwatt (mW), echter, het is eenvoudig mogelijk via het Internet Laser, met een macht om boven de 200 mW.

Wat de schade aan de gezondheid?

In feite, zelfs schijnbaar onschuldige Laser (type 1 en 2) in geval van opzettelijke verblinding kan korte – termijn en lange-termijn schade aan het netvlies trigger. Laser met een vermogen van 1 mW, echter, worden niet beschouwd als gevaarlijk voor de ogen. VS-onderzoekers van de Mayo clinic in Rochester, getest met een in de handel verkrijgbare groene laser pointer, en vond dat na bestraling van een paar seconden, brandwonden opgelopen op het netvlies.

Laserpointer sind gefährlich

De russische doelman Igor Akinfejew werd in de world Cup-wedstrijd tegen Algerije met een laser pointer verblind. Kort daarna, het beslissende doelpunt tegen Rusland viel

En door de toegestane limiet van 1 mW heeft zwakke punten. Eerst ga je met hem, van een maximale blootstellingstijd van 0,25 seconden, en in de tweede plaats, uit een functionele song circuit effect – dat wil zeggen de reflex-achtige Sluiting van de oogleden in een verblindend licht. Een soort van laser, maar is 2 meer dan een kwart van een seconde op het oog, dreigt een verbranding van het netvlies. Hetzelfde geldt wanneer mensen een knipper-effect met betrekking tot ten minste 20 procent van de Duitsers

Ernstige Schade Aan De Gezondheid

Laserstralen met een hogere mW waarden zijn navenant meer gevaarlijk. Retinale brandwonden moeten altijd worden behandeld door een arts. Naast de korte – termijn en lange-termijn visie problemen gevaarlijke zwelling in en rond het oog zijn enkele van de symptomen vaak. Zelfs een minimale contacten te lasers, de niveau 3 tot blindheid kan leiden, zelfs met je ogen dicht. Ook deze lasers hebben een sterke,diffuse straling, wat betekent dat, zelfs zonder directe bestraling van het oog kan worden beschadigd.

Hamburg-harburg, 28. Juni 2014

Geef een reactie