Baarmoeder-bacteriën: Met de tandenborstel om het voorkomen van premature geboorte

Bakterien bedingen Gefahr von Frühgeburten
Wetenschappers hebben ontdekt microben in de placenta van Zwangere vrouwen, die nauw verband met de bacteriën in de menselijke mond. De artsen ervan uitgaan dat de gevonden placenta-bacteriën zijn een belangrijke factor voor het risico van een vroeggeboorte, en kan daarom adviseren regelmatige tandheelkundige pflegein van de zogenaamd steriele placenta van zwangere vrouwen, vonden de onderzoekers bacteriën. Dit is kort geleden bekendgemaakt in een studie. De ontdekte bacteriën zijn zeer vergelijkbaar met de microben van de mens in zijn mond. Een grote kans dat je de geboorte is een belangrijke factor voor het risico van falen.

Zwangere vrouwen kunnen dragen in je placenta is een zeer gespecialiseerde bacteriële cultuur. Een recente studie van het Baylor College of Medicine in Houston weerlegt de veronderstelling dat de zogenaamde moeder de taart was in de baarmoeder is een steriele omgeving voor de groeiende foetus. De bacteriën vertoonde een opvallende Gelijkenis met die microben, die zich in de menselijke mond. De concentratie en de samenstelling van deze bacteriën hebben – volgens de onderzoekers, van invloed zijn op de ontwikkeling van een miskraam.

De wetenschappers, onder leiding van Professor Kjersti Aagaard gevonden dat de foetussen verkregen door deze bijzondere stam van bacteriën in placenta, de eerste voeding voor de natuurlijke microbiële Flora – een basisuitrusting voor het immuunsysteem van een baby voor de eerste tijd na de geboorte. Ook verrassend is de bevinding dat de samenstelling van de bacteriën in de placenta bijgewerkt in de loop van de vruchtbare tijd van een vrouw opnieuw en opnieuw ‘in deze context was’ om de toename van het kind immuun-technisch aangepast aan de respectieve externe omstandigheden perfect.

Bacteriën die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige geboortes

Echter, de aard van de samenstelling van de bacteriën in de placenta veroorzaakt ook een risico voor de zwangerschap. De studie toont aan dat de waarschijnlijkheid van een premature geboorte is toe aan een te hoge concentratie, of een ongunstige samenstelling van de bacteriën solide. Hoewel – zoals in de studie Directeur Aagaard – dit is de eerste studie, geen definitieve oorzaak-en-gevolg relatie, en toch weet je dat de vorm van de bacteriële cultuur en de ontwikkeling van het verloop van de zwangerschap om te hangen.

Tot zo ver het onderzoek verondersteld dat de foetussen zijn die voor de eerste Keer over de Vagina van de vrouw met het voortbestaan van belangrijke bacteriële basisuitrusting in contact. De huidige studie heeft echter geleid tot het resultaat dat in de placenta gevonden bacteriën die in de mondholte zo op elkaar lijken omdat ze hun oorsprong. De wetenschappers vermoeden dat de placenta-bacteriën in de mond en via de bloedbaan naar de baarmoeder vervoerd worden.

Gebit schoon te vroeg is om te voorkomen dat de geboorte

Maar de gevonden bacteriën in de mond, alleen zijn oorsprong. De exacte samenstelling en vooral de concentratie van de bacteriën die op hun beurt zijn de factoren voor de kans op een vroeggeboorte, beslist volgens de onderzoekers.

Zogenaamde bacteriën-zakken in de mondholte te verhogen tegen deze Achtergrond is het risico voor een Miskraam. Tandvlees, bijvoorbeeld, een hint naar de hoge concentratie van bacteriën in de mondholte, en – volgens de bevindingen van het huidige onderzoek – is ook een kenmerk van een ongunstige bacteriële samenstelling en de hoeveelheid binnen de placenta zijn ziekten waarvan bekend is dat worden.

Dr. Jacques Moritz Directeur van de gynaecoloog op de Berg Sinaï St. Luke ‘ s Hospital in New York bekend vanwege de context van het orale culturen van bacteriën, en die microben is in de placenta van Zwangere vrouwen en van een goede mondhygiëne als een belangrijke voorwaarde voor een gezonde en succesvolle zwangerschap. Om het risico voor vroeggeboorte, volgens de expert adviseert niet alleen regelmatig poetsen, maar ook de regelmatige bezoeken aan de tandarts schoonmaak tijdens de zwangerschap.

Hamburg-harburg, 23. Mei 2014

Geef een reactie