Astigmatisme: rechts terug naar scherp zien

Astigmatisme is meestal aangeboren, zegt Dr. Breyer. Aangetast, niet om alles te zien wat vertekend, omdat de in het oog springende lichtstralen in één punt op het netvlies gebundeld.

augenarzt-experte-fuer-hornhautverkruemmung-dr-detlev-breyer-duesseldorf

Dr. Breyer in het geval van astigmatisme huid adviseert om het OP met de complicatie van een slechte ReLEx glimlach procedure

Patiënten die willen dragen van een bril of contactlenzen, zijn behandeld met een femtosecond laser. Met de Laser van de eerste van alle, de top hoornvliesflap wordt vervangen. Deze zogenaamde Flap, wordt dan ingeklapt, zodat de onderliggende lagen kunnen worden gecorrigeerd. Tenslotte wordt het Flapje teruggeklapt en groeit weer. Het kwam echter van tijd tot tijd om complicaties, zegt de specialist. De Flap was, om zo te spreken, het zwakke punt van de methode.

Astigmatisme Therapie

In de nieuwste laser behandeling, de ReLEx glimlach procedure, er is niet meer van hem: Geen Flap geen complicaties zijn, zei Dr. Breyer. Patiënten, hij raadt aan om alleen door de specialisten voor de behandeling. De arts moet veel van deze interventies uit te voeren op een dagelijkse basis, legt hij uit. Ook een lid van de Commissie voor refractieve chirurgie (KRC) hij zei: dit was een eerste vereiste. Omdat, in principe, vandaag kunt kopen, elke oogarts een Laser-en, dus van werken.

Resultaat van de operatie

Studies suggereren dat de lange termijn de kwaliteit van de visie met de nieuwe laser-methode ReLEx-lachen is beter dan bij de vorige Femto-LASIK, zei Dr. Breyer. Je moet echter wel eerlijk vermelden dat zal een herstel Zien aan de glimlach van de methode een week langer dan de Femto-LASIK.

Succes

De methode is nog heel nieuw, maar is toegepast in de tussentijd al 80.000 keer met succes. Zo ver, alles wijst erop dat de Femto-LASIK is superieur. Maar een restrisico blijft: Zeer zelden, patiënten zien na de ingreep slechter zijn dan ervoor.

Kosten

Tussen 2500 en 2800 Euro per oog.
 

De Deskundige: Dr. Detlev Breyer

Breyer & Kaymak Oog Chirurgie, Düsseldorf
Website: www.breyerkaymak-augenchirurgie.de

Bron: TV te Horen en te Zien 32/2013

Geef een reactie