Antidepressiva verhogen het autisme risico?

Eine schwangere Frau nimmt Tabletten
Antidepressiva in de zwangerschap stijging statistisch gezien is het autisme risico voor het kind, een canadese StudieDie het nemen van antidepressiva in de zwangerschap verhoogt het risico dat het ongeboren kind autisme ontwikkeld – dit is het resultaat van de canadese onderzoekers in een recente studie. Echter, het onderzoek is niet zonder controverse.

Voor het huidige onderzoek hebben wetenschappers van de Universiteit van Montreal, de gegevens geanalyseerd van meer dan de 145.000 kinderen zijn verzameld in het kader van de Quebec Zwangerschap/Kinderen Cohort.

Drie procent van deze kinderen allen geboren tussen 1998 en 2009, en werden ze in de baarmoeder antidepressivum blootgesteld – 89 procent van hen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, 54 procent in het tweede en/of derde partijen. Een totaal van 0,7 procent van de kinderen later autisme gediagnosticeerd werd.

87 procent toegenomen risico autisme

In de groep van kinderen van wie de moeders hadden genomen in de tweede en/of derde Trimester antidepressivum, de autisme-tarief op 1,2 procent. Zo, de diagnose was in deze groep zijn 87 procent meer kans. In het geval van de kinderen, die alleen aan het licht tijdens het eerste Trimester van de medicatie niet meer Beoordelen.

Na, rekening houdend met factoren als de sociale Status van het gezin, autisme in het gezin, de leeftijd van de moeder en haar ziekte geschiedenis, vonden de onderzoekers dat in het geval van de zogenaamde Selectieve Serotonine heropname remmers (ssri ‘ s) de belangrijkste verbinding met het autisme van de portefeuille. Deze groep omvat, bijvoorbeeld, de actieve bestanddelen van Citalopram, sertraline en fluoxetine, vermindert de afbraak van Serotonine. Een tekort aan deze Neurotransmitter speelt in de pathogenese van de depressie een rol.

Onze studie toont aan dat het gebruik van antidepressiva in het tweede of derde Trimester van de zwangerschap een verdubbeling van het risico dat het kind heeft ontvangen, op de leeftijd van zeven jaar, een diagnose van autisme, bijna – vooral wanneer de moeder van de Selectieve Serotonine heropname remmers nemen, zegt de studie auteur Anick Bérack aan de Onafhankelijke.

Hij legt de verbinding die Serotonine is betrokken in een reeks van het ontwikkelen van processen voor en na de geboorte. Daarom is het aannemelijk dat deze antidepressiva kunnen problemen veroorzaken indien genomen op het moment, in de hersenen van het Ongeboren kind is in ontwikkeling.

De zwakke punten van de studie

De studie is onder professionals is niet zonder controverse. Omdat ze niet kunnen verduidelijken, als het gaat om de toename in autisme risico. Zo zou het theoretisch mogelijk zijn dat niet profiteren van de antidepressiva aan het ontstaan van autisme, maar de sterke Depressie van de moeder.

Een onveilige Studie. In het verleden zijn er al vele studies over hetzelfde onderwerp, met verschillende resultaten. Een dit jaar een studie kon geen Associatie tussen antidepressiva en autisme, dezelfde resultaten van een deense studie, 2013.

Een zweedse studie kwam uit in 2013, tot de conclusie dat er een verband bestaat, een AMERIKAANSE studie uit 2011 wijzen op een kleine toename in autisme risico ‘ s van antidepressiva in de zwangerschap.

Voordat je uiteindelijk aanstaande moeders het Staken van antidepressiva aan te raden, wilt uitvoeren, de canadese wetenschappers een kwestie van nader onderzoek. Een verdere vraag te worden beantwoord is, wat is de dosering van de medicatie Ongeboren om gevaarlijk te zijn.

Hamburg-harburg, 15. December

Geef een reactie