Antibiotica-resistente bacteriën: Elke tweede kind is getroffen

Kind krank
Een gemeenschappelijke antibiotica-inname bevordert Resistentie bij kinderen kinderen nemen meer antibiotica, meer resistente bacteriën. Dit heeft verstrekkende gevolgen.

Kinderen hebben vaak last van Bronchitis, otitis media of infecties van de urinewegen. Een mogelijke reden voor deze bacteriën, zoals Escherichia coli, die een ontsteking kunnen veroorzaken. Echter, Artsen voorschrijven in de eerste lijn antibiotica. In het kader van een studie van Britse onderzoekers onderzochten de Associatie tussen het gebruik van antibiotica bij kinderen en verdere ontwikkeling van resistentie in urinewegen infecties met E. coli.

In de helft van de getroffen kinderen eend ziektekiemen zich laten zien resistent tegen de antibiotica nemen

De onderzoekers 58 studies uitgevoerd over de hele wereld, en vergeleken de resultaten uit de landen van de OESO (Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling; zoals de VS, Duitsland en Spanje) met die van Niet-OESO-landen (Brazilië en Thailand). Ongeveer 80.000 urine monsters van kinderen met urineweginfecties werden bestudeerd. In het geval van elke tweede kind werd behandeld voor maximaal zes maanden eerder met antibiotica, werden geïsoleerd uit het antibioticum Ampicilline-resistente Escherichia coli ziekteverwekker

In een kwart van de kinderen, vonden de onderzoekers kiemen die resistent waren voor Trimethoprim bestendig, en een tiende van de weerstand voor Co-Amoxiclav. Alle drie de antibiotica zijn de meest voorkomende geneesmiddelen tegen bacteriële infecties.

Ongeveer een derde van de hogere waarden van de monsters varieerde van Niet – OESO-landen. De reden dat de onderzoekers van mening dat in de Niet-OESO-landen antibiotica meestal zonder recept gekocht kunnen worden, wat is het voordeel van een snellere en frequentere toepassing. Hoe vaker bacteriën worden blootgesteld aan een schadelijke stof, hoe hoger hun voortbestaan is druk en dus hun aanpassing. In kinderen, de onderzoekers waren in staat om te laten zien weerstand tot maximaal zes maanden na opname door de mond.

Meer en meer bacteriën alleen reageren op een paar antibiotica. Dit heeft ook te maken met het feit dat antibiotica niet altijd handig, en vaak overhaast, bijvoorbeeld in het geval van een Virus-infectie, zegt kinderarts Dr. Nadine Hess. In het geval van virussen, het gebruik van antibiotica niet effectief is, zegt ze, en pleit voor een bewuste omgang met deze geneesmiddelen. Dr. Hess raadt aan een verduidelijking van het gesprek met de kinderarts. Er zijn situaties waar antibiotica zijn essentieel en een terughoudend gebruik van de infectie verergert. Toch moet het niet zijn van een bacteriële ziekte wordt behandeld met geschikte antimicrobiële therapie. Veel infecties kunnen overwinnen het lichaam alleen. Gewoon omdat de bacteriën zijn niet op te sporen, is niet aangegeven per se een behandeling.

Dat niet-antibiotische therapie voor infecties van de urinewegen moet in aanmerking worden genomen, toont een studie van duitse wetenschappers. Ze studeerde 494 vrouwen in de leeftijd van 18-65 jaar die lijden aan een acute infectie van de urinewegen, maar verder gezond. De vrouwen werden willekeurig verdeeld in twee groepen. De ene, de onderzoekers toediening van de pijnstiller Ibuprofen en andere antibiotica.

Het resultaat: Ongeveer twee derde van de vrouwen in de Ibuprofen Arm was, zonder antibiotica en alleen met pijnstillers weer gezond. Voor overigens gezonde vrouwen met milde tot matige symptomen, de symptomatische behandeling is vaak al voldoende en het risico van complicaties is laag, zegt Dr. Jutta Bleidorn van de Medische faculteit van de Universiteit van Hannover, die eveneens betrokken was bij de studie.

In het geval van een blaasontsteking remedies van het huis kan verlichten het ongemak snel. Een infectie van de urinewegen ontstaat, is het aan te raden om te drinken tot drie liter water gedurende de dag. Het is aanbevolen om de 20 minuten om een groot glas vloeistof. Het beste water is ook thee gemaakt van guldenroede, die heeft een diuretisch effect, of Cranberry juice (puur of in verdunde Vorm), de kiemdodende stoffen. Voor meer home remedies die u kunt vinden in onze fotogalerij.

Hamburg-harburg, 17. Maart

Geef een reactie