Ambroxol – 10 meest gestelde vragen

Ambroxol is naast acetyl-steen van de bekendste actief ingrediënt voor de behandeling van dikke hoest slijm. Het vergemakkelijkt slijm en reinigt de luchtwegen.

Onze deskundige Prof. Dr. Hartmut Göbel, specialist in de neurologie, de speciale pijn therapie van de pijn kliniek in Kiel, het antwoord op de tien meest gestelde vragen over de werkzame stof Ambroxol.

Wanneer u Ambroxol?

De werkzame stof Ambroxol behoort tot de zogenaamde Sekretolytika of Mucolytics worden gebruikt voor de behandeling van taaie, hardnekkige slijm, omdat het slijm in de bronchiën. Meestal Ambroxol wordt gebruikt bij de behandeling van ernstige hoest die optreedt als gevolg van een verkoudheid. Maar ook in het geval van een COPD of cystic fibrosis, de werkzame stof kan worden gebruikt voor therapeutische doeleinden.

Ambroxol heeft ook een licht verdovende werking. Druppels, die worden vermengd met de werkzame stof, sterke pijn in de nek, als Ambroxol blokkeert bepaalde ion-kanalen.Als een plaatselijke verdoving agent Ambroxol kan het voorkomen dat de pijn te worden doorgestuurd naar de hersenen.

Ambroxol wird zur Behandlung von Husten und Atemwegserkrankungen mit zäher Schleimbildung eingesetzt

Ambroxol wordt gebruikt bij de behandeling van hoest en aandoeningen van de luchtwegen met dik slijm vorming

Vanaf welke leeftijd mag je nemen Ambroxol?

Ambroxol kan worden gebruikt in de pre-school leeftijd. Afhankelijk van hun leeftijd, maar ze worden aanbevolen in verschillende doseringen.

Bruistabletten worden gedoseerd met 60 mg is zeer hoog. Zij zijn geschikt voor patiënten van 12 jaar of ouder. De startdosis bij adolescenten, maar alleen een ½ bruistablet, 30 mg. Tabletten of capsules met een werkzame stof gehalte van 30 mg kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van zes jaar. De startdosis is echter, ook in deze leeftijdsgroep op een halve tablet (15 mg).

Basic kan ook worden kinderen onder de leeftijd van twee jaar werden behandeld met een werkzame stof, maar alleen volgens de doctor ‘ s orders. Sap of druppels met actieve bestanddeel hier zijn meestal de beste keuze, omdat alleen zeer lage doses zijn vereist. Sap en druppels zijn niet alleen goed voor kinderen, maar ook voor mensen die problemen hebben met slikken van een tablet.

Ambroxol, beter sap of tablet?

Als Ambroxol is nu genomen als een sap of als een tablet, het verandert niets aan het werkende mucolyctic effect. Wat is echter, onder invloed van een zeer kleine omvang, het ontstaan van het effect. Dus, de klachten op grond van de inname van Ambroxol verlicht in sap vorm, een beetje sneller, omdat in dit geval het werkzame bestanddeel is aanwezig in opgeloste Vorm en dus weg van het lichaam sneller.

Wanneer de handelingen van Ambroxol?

Wanneer Ambroxol handelingen en hoe snel het werkzame bestanddeel verlicht het ongemak, is te wijten aan het feit, in welke dosering vorm van Ambroxol is genomen. In het algemeen kan men zeggen, echter, dat na ongeveer vier tot zes uur na het begin van een effect.

Ambroxol in sap formulier dient niet te worden genomen voor meer dan vier tot vijf dagen. In de vorm van tabletten, die niet langer is dan drie dagen.

Ambroxol bloed dunner?

Het werkzame bestanddeel van Ambroxol, is vloeibaar gemaakt van een liquefying effect op de viskeuze slijm, maar of hij verdund het bloed als het is, bijvoorbeeld, de werkzame stof acetylsalicylzuur. Ambroxol lost alleen de zware hoest, slijm en reinigt de luchtwegen. Daarnaast Ambroxol van de ontsteking in de ademhaling gaat omdat, als gevolg daarvan, de hoest laat binnenkort.

Der Wirkstoff Ambroxol ist zwar apothekenpflichtig, nicht jedoch verschreibungspflichtig

De werkzame stof Ambroxol, hoewel niet in de apotheek, echter, een recept nodig

Ambroxol recept?

De werkzame stof Ambroxol wordt verkocht in een apotheek, maar niet een recept. Ik zet de patiënten te kopen geneesmiddelen op recept in de apotheek, aan het hart, dat moeten ze echt door de apotheker / de apotheker voor advies. U moet wijzen, door zelf aangeven of u het nemen van eventuele andere geneesmiddelen, zodat de apotheker kan voorkomen dat potentiële interacties die kunnen worden geactiveerd door een bepaalde combinatie van actieve ingrediënten. Ook de dosering vorm van Ambroxol en dus de dosering bedrag dient te worden besproken met de apotheker. Gewoon omdat het een drug is over-the-counter, maar dat betekent niet dat hij onschuldig is en, naar keuze, kan ook rekening worden gehouden.

Wat is beter: acetylcysteïne of Ambroxol?

Zowel acetyl-cysteïne (ACC), evenals Ambroxol, werkzame stoffen, die behoren tot de zogenaamde Sekretolytika of Mucolytics. Beide stoffen hebben antioxidante eigenschappen. Dit betekent dat door het nemen van de actieve ingrediënten van oxidatieve Stress, die meestal wordt veroorzaakt door ontstekingsprocessen in de luchtwegen, is verminderd.

Zowel de actieve ingrediënten niet van elkaar verschillen in hun effectiviteit. Beide zijn effectief middel van de hoest behandeling. Ze verschillen alleen in hun werkingsmechanisme. Door de ACC van bepaalde chemische Verbindingen in het slijm moleculen worden gesplitst, waardoor de moleculen uit elkaar te vallen. Als een resultaat, de viscositeit is verminderd en slijm vergemakkelijkt.

In het geval van Ambroxol, de zogenaamde oppervlakte stimuleert de actieve Stof. Na de inname van de actieve stof van het slijmvlies niet meer houdt zo sterk, omdat de oppervlaktespanning verlaagd. Het slijm kan vasthouden aan de longen muren. Als een resultaat, verliest hij ook de viscositeit en gemakkelijker kan worden opgehoest.

In principe moet u altijd slechts één van de twee werkzame stoffen en niet beide samen. Het effect wordt veroorzaakt door het gelijktijdig gebruik niet versterkt, de bijwerkingen, echter.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: Ambroxol handelingen in sap vorm, een beetje sneller, omdat het werkzame bestanddeel is aanwezig in opgeloste Vorm.

Ambroxol macht?

Het werkzame bestanddeel van Ambroxol is niet verslavend, maar vloeibaar alleen in de bronchiën los te maken van de slijmvliezen.

Het ziet er anders uit als de hoest nog steeds actieve ingrediënten zoals codeïne. Hij is een van de opiaten, verlicht de pijn en droogt het slijmvlies. Dit geneesmiddel kan verslavend zijn, als die over een langere periode van tijd, en in hoge doses.

Kan alcohol zieke personen Ambroxol?

U kan niet verbieden dat personen die alcohol ziek, deze werkzame stof. Ik zou het je niet aanraden, maar als je bloot uw lever een zware dubbele lasten. Wanneer er sprake is van een permanente nemen van geneesmiddelen gemetaboliseerd door de lever, terwijl overmatig alcoholgebruik kan leiden tot leverfalen.

In het Algemeen moet worden tijdens de inname van geneesmiddelen, alcohol-weggelaten, omdat veel geneesmiddelen worden afgebroken door de lever. Zo ook Ambroxol. Om deze reden, de personen die lijden aan een ernstige lever-en vaatziekten niet moet nemen, Ambroxol, bijvoorbeeld alleen in de grotere tijdsintervallen of in een lagere dosis.

Kunt u het nemen van Ambroxol zelfs als het is verlopen?

De datum van minimale houdbaarheid op drugs is een groot deel van de zin, en het dient ook opgemerkt te worden.

Wat gebeurt er met de medicijnen na het verstrijken van de houdbaarheid, is niet in zicht. Sommige van de medicinale actieve ingrediënten verliezen hun kracht. In het geval van een aantal agenten, maar, zoals hoest siroop met codeïne, kan echter afbraakproducten ontstaan, die zijn kankerverwekkend. Het kan optreden in de loop van de tijd, dus de chemische veranderingen die van invloed zijn op de inhoud en het gebruik van additieven negatief. Aangezien dit niet het geval zijn medicatie is voorspelbaar, adviseer ik één van medicijnen die al verlopen. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die het werkzame bestanddeel Ambroxol.

Als Ambroxol in sap of in de vorm van druppels, en de fles was al begonnen, en het was slechts een Rest in de fles, het moet beter worden afgevoerd, anders kunnen de bacteriën in de fles. De fabrikant van het geneesmiddel gegarandeerd altijd een voldoende conservering. Dit geldt alleen voor ongeopende flessen.

Geef een reactie