Altijd moe? De 5 meest voorkomende redenen

Eine Frau gähnt
Die, ondanks adequate duur van de slaap, constant moe, moet voor mogelijke medische oorzaken te verduidelijken, laten we gaan altijd iets naar bed eerder of later en nog altijd moe? Achter een voor de gezondheid kan worden achter het Probleem. Hier kunt u leren welke aandoeningen komen vaak vermoeidheid veroorzaken.

Bloedarmoede

Wat is bloedarmoede?

In het geval van een zogenaamde bloedarmoede het bloed bevat te weinig rode bloedcellen of te weinig rode bloedcellen kleurstof. Dit tekort leidt tot het feit dat het lichaam minder goed voorzien van zuurstof

Hoe herkent u bloedarmoede?

Vermoeidheid, bleekheid en concentratie problemen zijn typische verschijnselen van bloedarmoede. Een gevoel van zwakte, duizeligheid, hoofdpijn en kortademigheid kan duiden op bloedarmoede. Als een oorzaak van anemie, diverse tekort Staten en ziekten naast een sterk verlies van bloed, bijvoorbeeld, in het geval van een ongeval in kwestie.

Wat kan ik doen voor bloedarmoede?

De ijzeren inhoud van de body moet worden medisch onderzocht. Een aanbod beschikbaar moet zijn, helpt het Supplement ijzer. Ook een tekort aan Vitamine B12 of foliumzuur kan worden voor een anemie is verantwoordelijk en dient daarom te worden gecontroleerd

De werking van de schildklier

Wat is een traag werkende schildklier?

De taak van de schildklier is het produceren van hormonen die ervoor zorgen dat de cyclus gaat: ze verhogen de bloeddruk en hartslag, het versnellen van de suiker en het vet metabolisme, verhoogt de lichaamstemperatuur en de activiteit van de spijsverteringsorganen. De schildklier niet voldoende van deze hormonen, die inwerkt op het lichaam, zoals een interne rem – zelfs dagelijkse activiteiten kan leiden tot uitputting.

Hoe herkent u een lage schildklierfunctie?

Typische symptomen van een lage schildklierfunctie, verminderde concentratie, gewichtstoename en het constant Koud zijn.

Wat kan ik doen met de werking van de schildklier?

Een schildklier storing kan worden gedetecteerd in het bloed en is behandeld door een arts met de juiste medicatie. Betrokkenen kunnen ondersteunen de functie van de schildklier is ook een bewuste manier van leven en eten.

Diabetes

Wat is Diabetes?

Suiker is een belangrijke brandstof voor de cellen van het lichaam heeft het nodig om energie te krijgen om na te Denken, Lopen en Ademen. Voor het vervoer van de voedsel-afgeleide suiker uit de bloedbaan naar de cellen, is de taak van het hormoon Insuline, dat wordt geproduceerd in de alvleesklier. Bij mensen met Diabetes, de Insuline niet in staat is om te voldoen aan deze taak, afhankelijk van de Vorm van de ziekte, om diverse redenen. Het resultaat is dat De suiker blijft in de bloedbaan en het niveau van de bloedsuiker is permanent verhoogd. De cellen zijn voldoende voorzien van brandstof.

Hoe kan ik Diabetes?

Een van de eerste tekenen van Diabetes, vermoeidheid en uitputting. Trouwens, overmatige dorst kan dringen, vaak moeten plassen, extreme Honger, verlies van het gewicht en wazig zien aan Diabetes.

Wat kan ik doen bij Diabetes?

De diagnose Diabetes wordt door bloedonderzoek. In geval van onduidelijke resultaten naast die van een orale glucose tolerantie test – de bloedsuiker-waarden voor en na de inname van een glucose-oplossing wordt gemeten. Diabetes patiënten moeten grotendeels voorkomen industriële suiker. Ook regelmatig sporten helpt.

Depressie

Wat is een Depressie?

Achter chronische vermoeidheid, depressieve stemming kunt aansluiten. Beïnvloed voortdurend overweldigd voelen, moeite hebben om het trekken zich samen en trekken vaak terug.

Hoe herken je een Depressie?

Typische symptomen van een Depressie, vaak gevoelens van lusteloosheid, slapeloosheid of een verhoogde behoefte aan slaap, een gevoel van zwakte en duizeligheid veroorzaken. Andere mogelijke symptomen van een depressie, concentratie stoornissen, sociale terugtrekking, vertraagde reacties, angst en gevoelens van betekenis en een gevoel van hopeloosheid.

Wat kan ik doen voor Depressie?

De diagnose wordt gesteld in een gesprek met een psycholoog, die zich ertoe verbindt de behandeling. Daarnaast is er een regelmatige oefening is aan te bevelen om het verhogen van de schijf van zijn eigen. Dit eenvoudige tuin, al zijn werken.

Slaap-Apneu

Wat is slaapapneu?

Die wakker wordt na acht of meer uur slaap als geschift, moet u controleren of de slaapapneu wordt veroorzaakt door de chronische vermoeidheid. Met inbegrip van de arts te begrijpen, een ademhaling aandoening die kan optreden bij zware snurken. Het komt in slaap aan het verhogen van de Ademhaling. Dit is gevaarlijk, omdat de hersenen en andere belangrijke organen zijn niet meegeleverd in deze tijd met voldoende zuurstof. De hersenen reageren op deze gevaarlijke situatie, door veranderingen in de wakker-staat – deze diepe slaap wordt onderbroken verschillende keren, wat kan leiden tot chronische vermoeidheid en uitputting.

Hoe herkent u een slaap apneu?

Naast constante vermoeidheid slachtoffers lijden zwakte vaak vergeetachtigheid en concentratie. Hoofdpijn en verminderd seksueel verlangen kan een Symptoom zijn.

Wat kan ik doen als ik slaap apneu?

Een slaapapneu kan gevaarlijke gevolgen hebben, zodat de diagnose door een arts is het van belang – het vindt plaats in een slaaplaboratorium waar de patiënt de ademhaling tijdens de slaap wordt bewaakt.

Andere mogelijke oorzaken van chronische vermoeidheid vindt u hier.

Geef een reactie