Als je geheugen verraadt ons

Eine Frau denkt nach
Het menselijk geheugen is indrukwekkend – maar onze herinneringen zijn niet altijd verlässlichAuf ons geheugen, kunnen we niet altijd ons verlaten. Tijd dat we nog iets verkeerd, dan helemaal niet. We kunnen ons vaak herinneren ons van 20 jaar, de recente gebeurtenissen beter dan dingen die er gisteren gebeurd is. Hoe werkt het?

Het geheugen is een fascinerend fenomeen: We kunnen denken aan kleine Details, het jaar gedenken wij honderden gezichten en duizenden woorden.

Echter, ons geheugen werkt niet feilloos. Soms doen we het niet of verkeerd onthouden gebeurtenissen in andere gevallen, wij houden iets voor een product van onze verbeelding wat er daadwerkelijk gebeurt.

Google Effect

Het ‘Google effect verwijst naar deskundigen, de neiging om te vergeten dat informatie kan worden opgezocht snel. In een in 2011 gepubliceerde studie, een Team van de wetenschap gezocht naar het leren van een aantal AMERIKAANSE universiteiten het Google-effect in de verschillende experimenten. Het resultaat: Wanneer de proefpersonen geloofden in staat zijn om elke keer met behulp van een Computer naar bepaalde informatie, dan zijn ze realiseerde zich dat deze informatie erger.

Als decennia van de vergetelheid

Oude mensen vaak beter onthouden van de Gegevens van haar jeugd en haar tijd als een jonge volwassene als bij de 40 of 50. Studies tonen aan dat jonge volwassenen leeftijd in ons geheugen gegrift als geen ander stadium in ons leven. Bij mensen van 60 jaar de meeste van de netwerken in de hersenen worden geactiveerd wanneer ze worden herinnerd aan de sectie in dit leven. Wetenschappers vermoeden dat dit te maken heeft met de gebeurtenissen die in deze tijd: Een baan, trouwen, een gezin te stichten. Deze Indringende ervaringen zijn nauw verbonden zijn met sterke emoties, die ervoor zorgen dat het ons te herinneren in Detail. In de middeleeuwen, bijvoorbeeld een uitslag van te voren gebeurtenissen minder vaak – en dat is waarom dit keer zal worden herinnerd later zelfs nog minder.

Per Ongeluk Plagiaat

In het geval van de zogenaamde Kryptomnesie de hersenen heeft een geheugen van iets dat we hebben bedacht. Dus het kan komen tot een toevallige plagiaat dat Ons brein stelt ons als het oorspronkelijke idee van wat we gezien hebben in de werkelijkheid of lezen. De AMERIKAANSE wetenschapper, Dr. Richard Marsh, het onderzoek over het onderwerp Kryptomnesie. Als we willen begrijpen hoe mensen ontwerp wolkenkrabbers, of muziek schrijven, of een New York Times best seller en schrijven, hij wordt geciteerd in een artikel in de American Psychological Association, we moeten, denk ik, te erkennen, dat wij niets ontwerp is ooit echt re – creatieve prestaties bevat sporen van iets wat we in het verleden hebben ervaren.

Roze-Bril-Effect

Het geheim van optimistische mensen in uw hersenen – het gaat voorbij aan de negatieve informatie heel eenvoudig. Dit is het resultaat van de duitse en Britse wetenschappers in een kleine studie uit 2011 gepubliceerd. In het, ze beschreven onderwerpen 80 negatieve gebeurtenissen in het leven, zoals een ernstige ziekte of een RAID en u laten beoordelen wat de kans van dit lot ze elkaar zouden ontmoeten. Dan heeft u uw werkelijke risico voor de betreffende evenementen. Vervolgens een tweede passage, waarin de deelnemers aan de studie moet opnieuw beoordelen van de waarschijnlijkheid dat de gebeurtenis zou genomen worden gevolgd. De onderzoekers zien een verbazingwekkend effect: De onderwerpen gecorrigeerd hun vorige beoordeling, maar alleen als je echt een risico was lager dan ze hadden ingeschat. De statistiek was negatiever dan ze hadden aangenomen, bleven zij in hun vorige beoordeling. Dit effect was sterker bij de proefpersonen werd verwezen naar het eerder in de vragenlijst als een Optimist.

Hamburg-harburg, 16. In November

Geef een reactie