Als de huid roept om hulp

Genetische Faktoren, Umwelteinflüsse und Stress spielen eine große Rolle für Hautkrankheiten
De precieze oorzaken voor huidziekten zoals neurodermitis of Vitiligo, zijn nog steeds niet duidelijk bekend. Blijkbaar, genetische factoren, omgevingsfactoren en Stress spelen een belangrijke rol rond de elf miljoen mensen met aandoeningen zoals eczeem, rosacea, of Vitiligo. De praktijk Vita legt uit wat de meest voorkomende triggers en wat u eraan kunt doen.

Puistjes en puisten zijn een enorme belasting, zoals we die nog kennen uit de puberteit. Echter, hoe groot het leed is, ten eerste, als de vlekken verdwijnen, als ze niet gepaard gaan met pijn of hevige jeuk? De meest belangrijke stap is in het geval van terugkerende huidproblemen: een arts raadplegen. Omdat de ziekte wordt ontdekt, kan meestal goed behandeld worden. Ook handig is de zelf-observatie. Wat triggers mijn symptomen of verergeren? Niet zelden, mentale Overbelasting is achter de rug, de wetenschappers hebben gesloten. Wie weet, tot de eigen gevoelige, kan de bescherming van de huid en ziel.

Vitiligo: Misschien is de schildklier is achter het

Niet een typische huid ziekte, maar een pigment stoornis: Plotselinge witte vlekken zullen niet verschijnen, die verdwijnen wanneer de blootstelling aan de zon. Naar schatting twee procent van de bevolking heeft Vitiligo, waarschijnlijk een ontregeling van het immuunsysteem is achter de rug. Triggers kunnen klieren aan psychologische problemen, hormonale veranderingen, maar ook shield aandoeningen of Diabetes. Die zag de witte vlekken, moet er daarom naar streven in de eerste plaats een internist. Er is geen medicatie voor Vitiligo, en soms bestraling met UV-B licht.

Mond rose: In het geval van Stress, de huid begint te jeuken

Als ik arg in Stress, het begint te jeuken mijn huid. Maar alleen rond de mond en soms ook in de omgeving is ook erg rood. Sinds ik ben 14, ik rond me, de tijd dat ik een lange tijd geen problemen, dan is het weer ziet er zo slecht, dat ik nauwelijks vertrouwen op mijzelf, uit het huis. Vooral in de herfst, mijn huid lijdt, en dat is iets waar ik bang voor elk jaar. Voor een lange tijd wist ik niet dat het een ziekte is. Ik had herhaald in het geval van de huid artsen, maar een diagnose die ik kreeg. Onlangs, mijn problemen hebben een naam: periorale Dermatitis of mond rose, een vrouw en een niet-zo-rare huiduitslag. De oorzaken zijn niet bekend. Naar verluidt, te Veel is ook vaak een gebrek aan reiniging en onderhoud achter de rug, maar dat is niet het geval bij mij. Ik gebruik rond de mond alleen water en geen crème en eventueel een concealer. Met mij bacteriën voor de mond van de roos zijn blijkbaar verantwoordelijk voor: – De huid is zo gevoelig dat ze niet kunt verdedigen tegen ziektekiemen, bijvoorbeeld in tijden van stress. Ik heb een antibioticum zalf voorgeschreven, die heeft een veel geholpen. Op het Moment is mijn huid is groot.

Eczeem: jeuk in batch mode

Ten minste elk vijfde kind eczeem heeft, bij volwassenen is dit ongeveer zes procent: u hebt last van schilfers en zeer droge huid, de geïrriteerde opnieuw en opnieuw. Eczeem jeukt erg, door het Krabben van de klachten steeds erger. De exacte oorzaken zijn nog niet bekend; blijkbaar, genetische factoren, omgevingsfactoren en Stress spelen een grote rol. De huid arts schrijft een regel, geneesmiddelen met cortisone, het verminderen van de ontsteking en jeuk. Kleine klachten ook milder care producten helpen. Belangrijk om te weten: de recidieven worden vaak veroorzaakt door conserveermiddelen en andere chemische stoffen in voedsel, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Ook proberen om te voorkomen dat haren van huisdieren en schimmels.

Psoriasis: life-style aandacht

Onze huid bestaat uit miljoenen kleine cellen en vernieuwt zich, meestal binnen drie tot vier weken. Bij mensen met psoriasis, wordt deze periode verkort tot een paar dagen, en deze snelle tempo resultaten in sommige Plekken, ontstoken gebieden van de huid met de vorming van de schaal. Deskundigen schatten dat ongeveer twee procent van de bevolking lijdt in meer of minder sterk te psoriasis. In slechte gevallen, de gewrichten zijn aangetast door een chronische ontsteking. Er zijn effectieve medicijnen tegen de klachten. Ondertussen zogeheten biologics, genetisch gemanipuleerde proteïnen, die voorkomen dat het immuunsysteem van onjuiste antwoorden. Voor het dagelijks leven van de meerderheid van de patiënten, De gezonde levensstijl, hoe beter de ziekte kan terugval worden voorkomen.

Rosacea: bloei roodheid in het gezicht

Deze veel voorkomende huid aandoening treedt meestal op tussen de 40 en de 50 jaar en in het gezicht: de Typische symptomen zijn in eerste instantie uitgebreid Haarvaten en zichtbare roodheid en, later, puisten en populieren, in ernstige gevallen, knol-zoals gezwellen op de neus. De psychologische druk voor de Getroffen mensen is groot, het is niet zelden voor dat de opvallende vlekken met alcohol consumptie. In de vroege fase, antibiotica en speciale crèmes om aan te tonen snelle actie, en later het uiterlijk van de huid verbetert voor een Laser behandeling. Ook rosacea treedt op in vlagen, vaak na de consumptie van wijn en kaas, of te veel zon. De huid arts kan u helpen bij het vinden van deze versterker.

Geef een reactie