78 minuten zonder hartslag, Hoe kun je overleven?

Nach seinem tragischen Unglück zollten die Fans Muamba Respekt
Na zijn tragische ongeluk, de Fans, hulde Muamba RespektDer professionele voetballer Fabrice Muamba instorten tijdens een spel, onbewuste. Voor 78 minuten, zijn hart staat stil! Niemand denkt dat het mogelijk is, maar hij overleefde. Deel elf van onze serie.

Het gebeurde in de 40. Minuut. De toen 23-jarige Fabrice Muamba plotseling instort op het veld, als hij en zijn engelse team Bolton Wanderers op 17. In Maart 2012, een spel voltooid.

De spelers zijn geschokt, te huilen, te vangen, als de reddingswerkers de behandeling van het onbewuste op het veld. Muamba ‘ s het geluk om een Defibrillator op het terrein, bij de tijd, zeker niet Standaard in het stadion. Maar dat niet alleen Onder de toeschouwers, een hartspecialist die haast om de redding krachten te helpen zit.

Zeven minuten totdat de speler op een bed in een ziekenhuis Transporteur vervoerd. Op het veld, het paramedici hem twee elektrische schokken, totdat ze bij het ziekenhuis, volg 13. Alle tonen geen effect. Als de ambulance wordt daar niet meer slaat zijn hart voor 48 minuten.

Nog eens 30 minuten, de Artsen proberen hem met schokken, hartmassage en medicijnen nieuw leven in te blazen. Het hart specialist, Dr. Deaner, die is de hele tijd aan zijn zijde, later benadrukt: Fabrice Muamba was in deze tijd, vanuit medisch oogpunt, dood.

Na een ongelooflijke 78 minuten, echter, zijn hart begint opeens te verslaan

Hoe is het mogelijk om te overleven?

Wanneer het hart stopt met kloppen, niet meer levert aan de hersenen en andere delen van het lichaam met zuurstof. Speciaal voor de hersenen, dat is zeer gevaarlijk, want na een paar minuten, hersencellen sterven. Hoe langer de toestand duurt, hoe groter de kans is om te herstellen.

Dat Fabrice niet sterven Muamba, en zelfs geen permanente schade lijdt, noemen verschillende Artsen als een medisch wonder.

Het is aannemelijk dat de Dokters zijn leven gered door het beëindigen van de hart-druk massage. Zo was continu gepompt bloed naar zijn hoofd, zelfs als het hart niet heeft gewerkt in deze tijd. De cardioloog, Dr Deaner verklaarde de genezing: De snelle reactie van de ambulance op de baan is toegenomen zijn de Overlevingskansen aanzienlijk. Het proces was absoluut onberispelijk.

Fabrice Muamba gaat om 30 uur na zijn aankomst in het ziekenhuis. Zijn herstel is buitengewoon. Al een maand later, is hij vrij, maar krijgt van zijn Artsen op de Raad af te zien van het professionele voetbal. Vandaag de dag is hij gezond en gelukkig leven met zijn vrouw in Huis en zijn twee zonen.

Wat moet ik doen in het geval van een hartstilstand?

Iemand lijdt aan een hartstilstand, onmiddellijk een ambulance bellen! Dan heeft u meteen beginnen met de REANIMATIE: Plaats de Getroffen op de grond op je rug, interlock je handen en druk met de hiel van je hand op het midden van de borst ongeveer 100 keer per Minuut. Aan dit ritme, het helpt om de Bijen denken Gees Hit Staying alive. De druk diepte moet worden vijf centimeter. Nadat u hebt gedrukt 30 keer, de Persoon die tweemaal: Voor een normale inademing en afwisselend in de neus en de mond van de betrokkene uitademen. In het geval van de ventilatie van de mond en de neus van de Persoon gesloten, de ventilatie van de neus, mijn mond, door te drukken op de onderkaak omhoog. De 30:2 ritme wordt gehandhaafd totdat de Persoon bij bewustzijn is of het paramedici komen. Een Defibrillator beschikbaar moet zijn, maak gebruik van deze en volgt u de gesproken instructies van het apparaat

Hamburg-harburg, 18. In November

Geef een reactie