11 vitaminen voor een mooie huid – Vitamine B3

Vitamine B3 ondersteunt de natuurlijke beschermlaag van de huid en is daarom van essentieel belang voor de gezondheid van de huid. Waarin opgenomen de nutriënten-en wat gebeurt er bij een tekort? Het derde deel van onze serie.

De zogenaamde Niacine, beter bekend als Vitamine B3, is betrokken bij vele betrokken metabolische processen in het lichaam. Bijvoorbeeld, het regelt de cholesterol stofwisseling, door middel van het goede HDL-cholesterol te verhogen en het slechte LDL-cholesterol verlagen.

Wat is Vitamine B3?

Hoewel de lever is in staat tot het produceren van een bepaalde hoeveelheid Vitamine B3 zelf – maar om te voldoen aan de dagelijkse behoeften van het lichaam moet worden opgenomen in de voedingsstof in aanvulling op het voedsel. Hij is, bijvoorbeeld, in de pluimvee-en rundvlees, kip, eieren, zuivelproducten, vis en koffie.

Wat gebeurt er in het geval van een Vitamine B3 tekort?

Een Vitamine B3-tekort is zeldzaam in Zwitserland, maar misbruik door een aantal factoren, zoals alcohol of het nemen van bepaalde medicijnen (bijv. psychotrope drugs) gunsten.

Het ontbreekt het lichaam Vitamine B3, kunnen laten zien door middel van schilferige huid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, depressie en slapeloosheid, diarree of braken.

Typische uiterlijk van een Vitamine B3 tekort ziekte Pellagra. Het is vooral te vinden in bepaalde Delen van Afrika, waar Maïs en een speciale soort van gierst vormen het belangrijkste voedsel. Symptomen van Pellagra veranderingen van de huid, zoals een jeukende huiduitslag, blaren, zwelling en stijfheid. Kan krijgen van diarree en dementie.

Geef een reactie