Zware benen – de adviezen van de phlebologist

De ader expert en Voorzitter van de duitse vereniging voor phlebology, Markus Stucker legt uit waar zware benen, spataderen en andere veneuze aandoeningen en wat kan helpen.

Prof. Dr. stuecker, hoe kan ik zien of mijn aderen gezond zijn?

Helemaal niet. Maar je kunt zien dat sommige aderen van het lijden. Spataderen zijn duidelijk zichtbaar en komen meestal voor het eerst op de onderbenen, waar de druk het grootst is.

Wat moet ik doen als ik ontdek als eerste spataderen?

U moet altijd een specialist raadplegen (phlebologists). In sommige gevallen wordt het Probleem waarschijnlijk worden behandeld alleen een cosmetische, in andere gevallen moet. Omdat spataderen geven aan dat misschien de huid is niet bloeden overal. De eerste leidt tot eczeem en littekens, of zelfs Vacatures. Een arts kan bepalen dat de regel, met behulp van een eenvoudig echo-onderzoek.

In het geval van een medisch Probleem – wat is de behandeling?

Prof. Dr. med. Markus Stucker

Een senior arts in het straatje midden van de Dermatologische en vasculaire chirurgische klinieken in de St. Mary ‘ s hospital en het bedrijfsleven Helpen de Directeur van de kliniek voor dermatologie en Allergologie aan de Ruhr-Universiteit van Bochum. Hij is ook de Voorzitter van de duitse vereniging voor phlebology.

We maken een onderscheid tussen chirurgische en niet-chirurgische procedures. In sommige gevallen, compressie kousen zijn al voldoende, in andere gevallen, de getroffen aders moeten worden uitgewist. Ze kunnen worden behandeld met katheters of een operatie. Maar er is ook een nieuwe procedure: de zogenaamde extraluminal Valvuloplasty. De defecte veneuze klep is gerepareerd. Laser procedures, zodat de lijmen het straatje, ik zie nogal wat kritiek op. Hier is het Probleem, dat kunnen openen van de verzegelde ader. Bovendien, deze methode is een echte Operatie!

Getroffen moeten naar het ziekenhuis?

Nee. De behandelingen kunnen worden uitgevoerd op een poliklinische basis. Voor sommige moet u een plaatselijke verdoving, algehele narcose. Maar de procedures zijn vriendelijk en veroorzaken zelfs dan slechts een zeer lichte pijn.

Niet te missen het lichaam als een zieke ader wordt verwijderd?

Nee. De aderen zijn belangrijk, maar een defecte ader is niet schadelijk voor het lichaam meer dan een Afstandsbediening. In principe, maar we proberen altijd om zo veel mogelijk van de ader.

Wat zijn lijden de meest voorkomende redenen voor aderen?

Het belangrijkste is erfelijke factoren. Maar de zwangerschap, langdurig Staan en Overgewicht zijn ten laste van de aderen.

Hoe kan ik aderen denken dat ze iets Goed doen?

Het is de vuistregel is van toepassing: het Beter om te liegen en te draaien, zitten en staan! De beste, echter, is gewoon verkeer. Compressie sokken kan ook een goede ader te helpen. Vooral voor personen die staan of zitten te lang.

Wat kan ik doen ook als ik het nodig heb om te zitten langer?

Dan maak je de aders wip: de tenen door het gebruik van de spieren van de kuit naar de tibia en sleep en laat het weer. Het stimuleert de doorstroming van het bloed. Ook de koude kan helpen de aderen te trekken deze samen en het bloed kan niet ophopen zo gemakkelijk.

Er zijn ook natuurlijke middelen die kunnen helpen?

Ja. Producten met extracten van Rode wijnstokbladeren, of de paardenkastanje zijn handig, maar u moet worden genomen over een langere periode van tijd. Op het gebied van chemisch-synthetische middelen, ik meestal adviseren om Venoruton.

Geef een reactie