Zout is een trigger voor hoofdpijn?

Zu viel Salz ist ungesund
Die vaak hoofdpijn heeft, misschien te veel zout. De onderzoekers zien in een recente studie. Miljoenen mensen lijden in Duitsland, elke dag hoofdpijn. Er is echter weinig kennis over de oorzaken. Nu een onderzoeker in voedsel studie gevonden die misschien van een stof is in veel gevallen de verantwoordelijkheid genomen om de dag met eten: het zout.

In de onlangs gepubliceerde onderzoek, de onderzoekers, onder leiding van Professor Mohammed Amer van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore (USA), tonen aan dat de inname van natrium (bv. zout) kan hebben op de dagelijkse voeding heeft een belangrijke invloed op het wel of niet optreden van hoofdpijn of niet.

Voor het onderzoek van 390 proefpersonen werden willekeurig verdeeld in twee groepen gesplitst, die opgelost moest worden over een periode van 30 dagen na, twee verschillende soorten voedsel – de ‘gezonde’ DASH dieet, en de Westerse industrielanden, de typische ongezonde voeding met veel vet en suiker.

Wat is het DASH dieet?

De zogenaamde DASH dieet (Dietary Approaches to Stop Hypertension) werd ontwikkeld door de Instituten van Gezondheid (USA) te verminderen, met het doel door een eenvoudige verandering in de Voeding, het risico voor een hoge bloeddruk. Op maaltijden van de DASH dieet van fruit, groenten, volkoren producten, magere zuivelproducten, vlees, vis, gevogelte, noten en bonen. Vermeden voedingsmiddelen en dranken met veel suiker, moet vet-rijke voeding en rood vlees.

Minder Zout, Minder Hoofdpijn

Beide groepen nam tijdens de 30 dagen, tien dagen, veel zout (2,7 gram per maaltijd met ruim 2100 kilo calorieën), medium zout (1,8 gram per maaltijd met ruim 2100 kilo calorieën) en zout (0.9 gram per maaltijd met ruim 2100 kilo calorieën). In een dagboek, zijn onderwerpen opgenomen die dagelijks dieet u moet volgen, hoe veel zout genomen had, of hoofdpijn had plaatsgevonden en, zo ja, met wat voor kracht.

Na analyse van de resultaten lieten zien – tot Verrassing van de onderzoekers is dat de aard van het dieet had geen invloed op de frequentie en de intensiteit van de hoofdpijn – ongeacht of er gezond of ongezond. De inname van zout, maar – zo als veel betekent veel of weinig was nogal een aanzienlijke invloed op de intensiteit van de hoofdpijn: hoe meer zout op de dag werd in beslag genomen, de meer en meer werd de pijn. Die afgenomen zijn dagelijkse inname van zout is negen gram per dag, slechts 4,5 gram van de helft, van het lijden van 31 procent minder hoofdpijn.

Hamburg-harburg, 15. December 2014

Geef een reactie