Zonnebrand

In de zon in slaap of gewoon de straling van de zon onderschat worden – gebeurt het weer: De zon is er. Zelfs als hij in de eerste paar dagen erg pijnlijk, hij geneest meestal binnen één tot twee weken. Echter, hij is niet zo onschuldig als velen veronderstellen.

Die vaak overdrijft de zon en zonnebrand, steeg in de loop van het leven het risico op huidkanker.

Wat is zonnebrand?

De term zonnebrand is een acute ontsteking van de huid veroorzaakt door het licht, vooral door UV-B straling. Het maakt niet uit of de bestraling werd uitgevoerd door het natuurlijke zonlicht of door een kunstmatige bron van straling, zoals, bijvoorbeeld, in het Solarium. Medisch, de zon is bedoeld om het merk als Dermatitis solaris. Typisch voorbeeld van een verbranding door de zon, de scherpe limiet ingesteld op het lichaam die werden blootgesteld aan het licht. Overdekte Plaatsen, zoals onder de Bikini, zwempak of T-Shirt, worden niet beïnvloed.

Sonnenbrand

Typisch voorbeeld van een verbranding door de zon, de scherpe scheiding aan de niet-aangedane huid

De reële-gevilde mensen zijn meer vatbaar voor zonnebrand

Een zonnebrand optreedt na elke overmatige blootstelling aan de zon, herhaaldelijk en in verschillende diktes. Vooral de lichte huid van mensen met huidtype I en II worden beïnvloed door licht Te spruiten, dit zijn mensen met een lichte huidskleur, rood, blond of bruin haar, blauwe, grijze of groene ogen, en de meeste van de zomer. Vaak wordt aangetroffen bij mensen met een goede pigmentatie (huidtype III en IV), die snel bruin worden, en in een donkere huidskleur, mensen.

Vaker zonnebrand verhoogt het risico op kanker van de huid

Bijzonder gevaarlijk is het geval van een verbranding door de zon, de schade op te hopen in de loop van het leven, op te stapelen en geleidelijk leiden tot chronische lichte beschadigingen in het erfelijk materiaal (DNA) van de huid cellen. De huid heeft een aantal reparatie-mechanismen die kunt verhelpen van deze schade. Echter, niet alle reparaties die niet leiden tot een juiste herstel van het genetisch materiaal. Tijdens de celdeling, permanente mutaties die kunnen verhogen het risico op huidkanker. Het is verontrustend dat elke vijfde kind in de kleuterschool leeftijd, volgens een onderzoek van de Europese skin cancer Foundation ten minste eenmaal een zonnebrand.

Zonnebrand bevordert de vorming van rimpels

Verder, niet alleen een cosmetische gevolg van frequente, een lange zon-bad en de zon van het vuur, de zogenaamde foto-veroudering. In dit geval, de huid is voortijdig diepe rimpels, haar elasticiteit verliest, ziet er leerachtig en heeft een gelige kleur. Dit wordt veroorzaakt door een verandering in het bindweefsel als gevolg van de UV-straling. Foto-verouderde huid is veel meer vatbaar voor letsel en de genezing van de wond is vaak verstoord.

De beste tips voor een gezond zonnen

Geef een reactie