Zonnebrand preventie: hoe om uw huid te beschermen

Zonnebrand (Dermatitis solaris) kan worden voorkomen door aandacht voor een gezond gedrag in het gebruik van de zon en in de zon baden.

De huid langzaam aan de zon straling om te wennen aan

Je gebruikt om, bijvoorbeeld, aan het begin van het jaar, na de lange zon onthouding je huid langzaam aan de zon straling. Start met korte zon-baden, vijf tot tien minuten in de vroege ochtend of late middag. U voorkomen dat de sterkte van het zonlicht tussen de twee uren voor en na de zon was het hoogst op de middag, vooral in de zomer maanden.

Om een zonnebrand te voorkomen, moet u letten op de volgende dingen

Frau am Strand mit Hut

Om een zonnebrand te voorkomen, moet u gebruik maken van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en een breitkrämpigen hoed

  • U geen extra UV-straling uit kunstmatige bronnen, zoals zonnebanken.
  • Je draagt een lang verblijf in de zon licht, kleding, hoeden met een brede rand en UV-absorberende zonnebrillen, zelfs voor kleren, er is een lichte beschermingsfactor UPF (Ultraviolet Protection Factor), in het bijzonder bij kinderen en sport krijgt de kleding meer en vaker.
  • Gebruik een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minstens 15, en een effectiviteit in het UV-bereik – kinderen en gevoelige personen moeten met een SPF van minstens 30.
  • Gebruik een zonnecrème 30 minuten voordat je in de zon vergeet je niet, je wangen, neus, oren, schouders, handen en voeten te crème.
  • Herhaal de Toepassing regelmatig, het verlies van zonwering producten door slijtage (bijvoorbeeld, door het Drogen), of zweten te compenseren – merk op dat een opnieuw aanbrengen uitbreiden van de bescherming van de tijd!
  • Gebruik waterbestendige zonnecrème als u gaat zwemmen.
  • Ook kijken in de schaduw op een voldoende niveau van bescherming tegen de zon UV-straling handelingen door reflecties en omgevings-straling in de schaduw.

Geef een reactie