Zonnebrand op de ogen: Is dat mogelijk?

Sonnenbrand auf den Augen
Zonnebrand op de ogen? Ja, er is. De zon schijnt, moet u uw ogen dus zorg ervoor dat voordat de intense stralen op het laatst je bent hier: zon geel, sky-blue dagen, waar het leven voelt zich gemakkelijk. Echter, de zomer helderheid – als je niet oppast – een lust voor het oog. Letterlijk …

Meer oog arts bezoeken in de zomer

Twintig nanometer, niet veel. Het is zelfs verwaarloosbaar klein. Ongeveer net zo veel als onze vingernagels groeien in 20 seconden. In onze ogen zijn zij echter van cruciaal belang. Omdat deze 20 nm, het onderscheiden van een matig lichte bescherming een zonnebril van een echt goede. En hoe belangrijk het is, elk jaar, in de zomer, wanneer de ogen van de arts praktijken verhoogde inname, vooral in vakantieoorden aan zee of in de bergen. Maar daarover later meer.

Zonnebrand op de ogen

Omdat niemand moet bereiken voor de donkere bril, alleen omdat in Berlin-Mitte of Wanne-Eickel tijd de zon laat over een langere periode van tijd. In gebieden met een hoge UV-straling, is echter voor zon-aanbidders, een goede oog moet bescherming en de juiste crème: Onze organen van het zicht kan nemen door een hoge lichtintensiteit dezelfde schade als de huid. Alleen dat het de huid hier is de Hoorn, en het koppelteken, dus om te spreken, de bescherming tegen de wind schijf van de oog–, om te worden verbrand. Artsen spreken dan van een Foto-Keratitis, ook Verblitzung of zonnebrand voor de ogen genoemd. Je kan trekken, die heeft de bescherming van de sterke UV-straling, geen of de verkeerde mix – wat is nog gevaarlijker variant.

De beste tips voor een gezond zonnen

Tot slot, wij reageren zonder zonnebril instinctief: We doen niet scheel of knipperen, als het is te licht. Daarnaast is de leerling fungeert als een bewaker. In het felle licht, het vernauwt tot minder straling in het Oog. Het is nu, echter, een zonnebril met een gebrek aan of zelfs zonder UV-Filter gevangen, bedrogen, dit mechanisme voor de bescherming van quasi: Als we niet verblind achter de donkere glazen, blijven de oogleden en de leerling open. Het resultaat: De onzichtbare, gevaarlijke deel van het licht waarvan de golflengte hieronder 380 nanometer (= UV-licht), of ongeveer 750 nanometer (=infrarood licht) – open straling deur. Dus, deze lichte huid, dan is, niet alleen van de Hoorn en bindend zijn in de ogen van de voorgrond van de schade, maar ook de gevoelige lichtgevoelige cellen op het netvlies aan de achterkant van het oog, met ernstige gevolgen, zoals de verspreiding van macula degeneratie. Voor deze reden is het ook niet een goed idee om te kijken naar een Zonsverduistering door een rußgeschwärztes glas – hoe het spookt tijd en een keer als tip door fora op het Internet. Anti-schittering en UV-bescherming zijn twee verschillende dingen.

Wat helpt met zonnebrand op de ogen? Onze deskundige Dr. Susanne Schumacher-Roestel witte Raad

Dr. Susanne Schumacher-Roestel

Dr. Susanne Schumacher-Roestel een oogarts en runt haar eigen praktijk in Plön

Geïrriteerde ogen manifesteren door jeuk, branderigheid, roodheid, scheuren of het buitenlandse lichaam gevoel en moeten worden behandeld in zelf-medicatie alleen op de korte termijn en met de nodige voorzichtigheid. Het is nuttig om de bevochtiging van het oog, met kunsttranen (apotheek/optometrist preparaten zonder conserveringsmiddelen). Ook kompressen met warm, schoon water of een Oogspoelmiddel met ogentroost (let op: gebruik geen gebruik maken van een kamille thee, als de tannines fungeren als een irriterend). Bijzondere,in het oog tubs voor dat je in de apotheek. Belangrijk: WRIJF niet in Het oog, omdat de roodheid kan worden sterker. Ontstoken oog, heeft gevormd een gerst graan, of het scheidt een etterig vocht, moet u zeker gaan naar een oogarts. In het geval van een zonnebrand op het oog-voorzijde (hoornvlies), contactlenzen met Vitamine A en voedende olien, speciale Vereniging en/of met een paar uur,vrede worden behandeld in een verduisterde kamer – gelukkig, het hoornvlies geneest de huid zo snel.

Een zonnebril? Alleen met UV-400!

Sonnenbrillenkauf mit UV-400

Zorg ervoor dat uw zonnebril kopen van een goede kwaliteit en een uitgebreide bescherming: Een indicator voor UV-bescherming is het teken van de UV-400

Bij aankoop van een zonnebril, moet u aandacht besteden daarom absoluut een goede kwaliteit en, vooral,op het hierboven vermelde 20 nm meer: Omdat de bril met een 100% UV-beschermingvan de vlag zijn beschikbaar. Dit is voldoende volgens de EU-norm alleen tot 380 Nm golflengte. Veel deskundigen bekritiseren deze en adviseren sterk om de glazen afdekking van de UV-grens een oppervlakte van maximaal 400 Nm. Omdat dit betrekking heeft op de lange-golf UVA-stralen, die in het bijzonder gemakkelijk in het oog voor het interieur. Een passende bescherming, ziet u, UV-400teken in de binnenste band, of u kunt uw bril bij de opticien dan controleren.

Een zonnebril te zitten op je gezicht

Ook de grootte van de bril, het kan een beetje meer – aan de zijkant van het gezicht en tot aan de wenkbrauwen wordt beschouwd als ideaal. Daarnaast is de bril moet zitten in de buurt van het gezicht, de zogenaamde verstrooiing te onderscheppen licht van boven of van de zijkant. Moeten dragen van de bril niet, dan is het, vooral in het geval van een hoge lichtintensiteit, waarbij ook het gevaar van de Reflectie te onderschatten: vergroot door de zee en in de sneeuw, maar ook bij het lezen van de straling. Door de heldere boek pagina ‘ s weerspiegelen het UV-licht, die vervolgens de huid raakt gebundeld op ons netwerk. Wie geluk heeft, komt hier met een rood oog. Maar met een echte zonnebrand op het oog, hevige pijn bedreigen naast littekens op het hoornvlies. Want dit is één van de meest zenuw geteisterde delen van het lichaam en daarom reageert zeer verontwaardigd op blessures. Voor mensen die hebben deelgenomen aan het warme Seizoen, vooral liefde – reis lauwe wind om de oren, pijn – het kan de moeite waard om de aanschaf van een speciale beschermende bril. Voor langere uitstapjes in de converteerbare zijn niets als ogen echt: De Mix van concepten en auto-ontstoken oogleden en roodheid van het bindweefsel van de huid kan uitlaat.

Geef een reactie