Ze zijn ook kanker blind?

Eine Frau cremt ihren Rücken ein
Eindelijk Zon! Het trekt ons weer in de open lucht. Maar wees voorzichtig: Met de temperaturen, het gevaar voor zonnebrand verhoogt huidkanker als een mol ziet verdachte, de dokter! Maar wat bedoel je met verdachte? De meeste niet weten, toont een recente Britse enquête. In de praktijk Vita heet de belangrijkste huid kanker symptomen.

Huidkanker deze diagnose elk jaar, rond de 200.000 mensen in Duitsland. En de trend is groeiende: experts voorspellen dat in de komende jaren en decennia, elke seconde van het duits zal worden getroffen door deze ziekte. Maar de weersverwachting is goed voor: huid kanker kunnen worden genezen vandaag, 100 procent, als het wordt erkend vroeg genoeg en behandeld.

De meerderheid van huid-kanker-tekenen

Maar hier is de Kennis van de patiënt wordt gevraagd: Wie ontdekt dat er een verdachte moedervlek, moet u uw arts laten onderzoeken. Echter, wanneer een moedervlek verdacht is?

Een studie van de Britse Vereniging van Dermatologen (SLECHT) is nu tot de conclusie gekomen dat het merendeel van de mensen geen vertrouwen in zichzelf, om goed te kunnen beoordelen. 77 procent van de ruim 1.000 respondenten zei dat ze niet, daarom, te weten de tekenen van huidkanker. Van bijzonder belang is de gerapporteerd in termen van het tweede resultaat van de studie: 72 procent van de deelnemers in het afgelopen jaar ten minste een zonnebrand had.

De ABCDE-regel op te sporen huidkanker

Medisch onderzocht elke nevus, op de zogenaamde ABCDE-regel zou moeten zijn:

  • A = asymmetrie: onregelmatige, asymmetrische vorm
  • B = te beperken: er is geen duidelijke grens, maar de tanden en tong-vormige spur
  • C = (kleur): onregelmatige vlekken met een licht bruin, donker bruin en zwart gebieden
  • D = diameter: breder dan vijf Millimiter
  • E = Majesteit: uitpuilende of nodulair oppervlak

De zonnebrand is een van de grootste risicofactoren voor huidkanker, vooral wanneer het zich voordoet in de Kindertijd vaker. Kinderarts Dr. Nadine Hess wordt uitgelegd hoe kunt u uw kind beschermen – klik hier.

Hamburg-harburg, 11. Mei

Geef een reactie