Who cares?

Neben Erkrankungen wie Neurodermitis können auch trockene Haut oder Stoffwechselstörung der Leber das Reizgefühl der Haut hervorrufen
Jeuk kan vele oorzaken hebben. In aanvulling op ziekten zoals neurodermitis, droge huid, of stofwisselingsziekte van de lever kan leiden tot het irritante gevoel van de huid rond de vier miljoen Duitsers moeten vechten hardware met jeukende huid en huiduitslag. De Oorzaak: Atopische Dermatitis. Of? We vroegen dermatoloog Dr. Peter Weisenseel.

Het is waar dat eczeem is een jeugd-en vaatziekten?

Nee. Maar wat waar is is dat 80 tot 90 procent van de mensen die Getroffen zijn door de ziekte in de vroege Kindertijd optreedt voor de eerste keer.

En het Beïnvloed kan worden genezen?

Constitutioneel eczeem is een chronische inflammatoire huidziekte met een genetische Achtergrond. De aanleg blijft een leven lang eczeem is te genezen. Echter, De symptomen kunnen goed behandeld worden.

Echter, veel van de volwassenen de huid met extreme jeuk en een ontstoken om te vechten. Je eindigt met geen eczeem?

Dr. Weisenseel ist Facharzt für Dermatologie und Allergologie im Dermatologikum Hamburg

Dr. Weisenseel is een medisch specialist voor dermatologie en Allergologie bij de Dermatologikum Hamburg

De neiging blijft. Daarom, externe factoren kunnen leiden tot het opnieuw en opnieuw hervallen. De jeuk, maar kan ook veel andere oorzaken hebben, zoals een droge winter huid. Metabole aandoeningen van de lever of de nieren, kunnen zelfs de oorzaak van ziekten tumor jeukende huid verandert.

Jeuk is altijd een zaak voor de dokter?

Ja, als het wordt gedragen over een aantal weken, zonder de reden te verklaren.

Er zijn andere typische triggers?

Allergieën, extreme klimaat, veelvuldig Wassen of oneigenlijk huid zorg zijn slechts een paar voorbeelden. Vooral in het geval van atopisch eczeem, een niet te verwaarlozen factor: psychologische Stress.

Stress als oorzaak – moet neurodermatitis patiënten, dus meer naar de psycholoog dan aan de huid arts?

Als u denkt dat Stress is een belangrijke oorzaak van een terugval, dan is het zinvol om een psychologische of psychosomatische overleg. Het doel is om de triggers herkennen en te vermijden en om te voorkomen dat terugval. Echter, de psycholoog is niet een vervanging voor de specialist.

Wat helpt in de acute Fase, als de huid jeukt, doet zeer en is ontstoken?

Cortisone-bevattende zalven zijn nog steeds de Norm. In de therapie die we vandaag gebruiken, andere anti-inflammatoire stoffen of UV-licht. Ook belangrijk: een goede huidverzorging ter versterking van de huidbarrière. Bij atopische dermatitis, de barrière functie van de huid bovenste laag is verstoord. Als een resultaat, de huid is droog, verliest meer water en ontsteekt sneller.

Wat is een goede huidverzorging in het Algemeen?

Beste na elke douche of bad, breng de lotion aan, omdat de huid ontvet is door contact met water en zeep. Vooral in de Winter, droge huid heeft een hoger vetgehalte, water-in-Olie-producten. In het geval van eczeem, heb ik ook aan, zo ver als het gaat om omvangrijke en geuren in de huidverzorging producten, als gevolg van allergieën en dus recidieven.

Hoe te herkennen en de behandeling van eczeem

Een kwestie van genen eczeem heeft een genetische Achtergrond. Verhoogt het einde, verkeerd geadresseerde, worden veroorzaakt door een overmatige immuunrespons. De trigger kan worden door externe factoren zoals voedsel (ei, melk, pinda ‘ s), detergenten, dierlijk haar, of Stress.

Jeuk-Krabben-Cirkel

De belangrijkste symptomen zijn een rode, droge, schilferige huid en hevige jeuk. Het Probleem: Geef Patiënten de jeuk en begint te krassen, doen geen pijn van de bovenste laag van de huid. Pathogenen kunnen veroorzaken door te dringen, pijnlijke ontsteking en de jeuk te intensiveren.

Normale Huid Pflegege

Hydraterende zalven of lotions te helpen aan het versterken van de beschermende laag van de huid en verminderen de jeuk. In het geval van een acute eczeem-steek met de ontstoken, jeukende eczeem naast cortisone-bevattende crèmes en anti-inflammatoire producten door de arts ook vochtige kompressen, bijvoorbeeld met unparfümiertem zwarte thee, de verlichting kan geven.

Warm koud gepakt

Een gezonde huid is gevoelig, vooral in de Winter, om de constante wisseling tussen de droge lucht verwarming in de kamers en de koude buiten tot in het extreme. Bij lage Tempera ‘ s, ook de bloedvaten vernauwen, en de talg te reduceren klieren uw activiteit. De huid is droog, gespannen en jeukende.

Sterke Schild

Droge huid behoefte aan ondersteuning voor het handhaven van de beschermende barrière tegen ziekteverwekkers. Zeer nuttig zijn in het proces: water-in-Olie emulsies met natuurlijke Oliën zoals zoete amandel-of olijfolie (bijvoorbeeld Eubos Droge huid Urea bodylotion, apotheek). De combinatie van vet en water beschermt tegen uitdroging en verstevigt de huid zijn eigen bescherming.

Zachte Helpen

Dit versterkt de droge huid ook: Voor het reinigen van een pH-neutrale reinigingslotions niet een aanval op de beschermende zure mantel van de huid. Olie baden verbeteren van de water-en vetgehalte van de huid en kan ook het verlichten van de jeuk. Voor het verkrijgen van de elasticiteit van de huid, raden huid artsen om voldoende te drinken.

Geef een reactie