Welke behandeling zal helpen tegen stotteren?

Er zijn verschillende manieren voor de behandeling van stotteren. De toespraak stoornis optreedt in de kindertijd, is het voordelig om zo vroeg mogelijk beginnen met de behandeling. Maar ook voor volwassenen die stotteren, zijn er vormen van behandeling die kan het verbeteren van de doorstroming van Meningsuiting.

In het Algemeen, de behandeling wordt uitgevoerd in het geval van stotteren in een praktijk voor spraak-en taaltherapie of logopedie en pedagogiek. Controleer bij het kiezen van een therapeut, vooral na deze, als hij behandelde veel van kinderen en volwassen stutterers, omdat niet iedere logopedist heeft uitgelijnd zijn focus op de behandeling van stotteren.

De twee benaderingen in de methoden van behandeling van stotteren

In principe zijn de meeste van de behandeling is gevestigd op de volgende twee manieren:

  • Fluency Shaping: De behandeling is gericht op een verandering in de spraak. De Patiënt leert bepaalde technieken, hoe hij kan overwinnen spraak obstakels. Concreet betekent dit, bijvoorbeeld, een enkel woord te zeggen aan het begin van een erg zacht te strekken, een of meer woorden of lettergrepen, en om de controle van de ademhaling tijdens de speech beter. De stotter therapie volgens de Vlotheid-Shaping principe, echter, vereist een permanente Opleiding en traag. Om tot een intensieve training, u vindt de methode vaker in de context van een stationaire behandeling in een kliniek.
  • Disfluency-Shaping: deze, ook wel bekend als stotteren wijziging als bedoeld, therapie leren Beïnvloed hoe u beter kunnen omgaan met uw typische stotteren situaties. Dit omvat, bijvoorbeeld, het vermijden gedrag, als ook open en zelfverzekerd met de spraakstoornissen. Door de spanning tegen het stotteren gebeurtenis verminderd worden, in veel gevallen de stroom van spraak te verbeteren.

Logopädin hilft einem stotternden Kind

Kinderen die stotteren, leren in therapie om te controleren uw ademhaling beter

Naast deze twee manieren van stotteren bij kinderen door middel van de volgende therapieën voor de behandeling van:

  • Directe therapie: In deze vorm van behandeling is de therapeut, de bijzondere stotteren symptomen in het bijzonder. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, dit gebeurt op een speelse en ontwikkeling passende manier. Het doel is om blokkades op te ruimen, om de Praten en te ontwikkelen in hem een positieve houding.
  • Indirecte therapie: de indirecte aanpak, het kind moet zijn vreugde op terug te Praten, of Praten gemotiveerd. De therapie bestaat uit, bijvoorbeeld, stem en beweging, spel en ontspanning oefeningen. Meestal therapeuten combineren indirecte en directe vormen van behandeling.

De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van stotteren

Voor de behandeling van stotteren bij kinderen is het belangrijk dat de ouders betrokken worden. Alleen met uw hulp, de Oefeningen en trainingen kunnen ook op de lange termijn.

Het is een verworven Vorm van stotteren, de therapie van de specifieke oorzaak. Vaak, psychotherapeuten en neurologen werken hier Hand in Hand.

Geef een reactie