Wat zijn mijn emoties, om te weten over mijn gezondheid?

Paar streitet sich
Het gedrag tijdens een Ehestreits is een goede indicator voor de toekomstige gezondheid ProblemeDie manier waarop we betogen, vertelt ons, met welke gezondheidsproblemen die we zouden verwachten.

Amerikaanse wetenschappers hebben gemeten over een periode van 25 jaar, meer dan Honderd strijdende koppels en een verbazingwekkende kennis opgedaan: de wijze waarop de koppels bevochten elkaar, verraden, welke ziekten zou ze last hebben later.

Claudia Haase, een Professor aan de Northwestern University, legt de opzet van de studie: We hebben onderzoek gedaan naar het gedrag tijdens echtelijke onenigheid, die duurde slechts 15 minuten. In het resultaat, we zouden kunnen zeggen dat de ontwikkeling van gezondheidsproblemen over een periode van 20 jaar, gebaseerd op het emotionele gedrag in deze 15 minuten.

Het onderzoeksteam uitgenodigd de 156 koppels elke vijf jaar naar het lab, waar moet u op de ervaringen uit hun eigen leven, die had geleid tot conflicten te bespreken. De daaruit voortvloeiende conflicten zijn opgenomen met de camera, ook gegevens werden genoteerd op lichaamstaal, mimiek en stem.

De onderzoekers identificeerden twee belangrijkste emoties die tijdens het conflict: Onze bevindingen suggereren dat bepaalde emoties worden uitgedrukt in een relatie, zeggen tegelijkertijd de gevoeligheid voor bepaalde gezondheidsproblemen voor. Deze emoties woede en de Blokkade, zegt Robert Levenson. Een psycholoog aan de Universiteit van Californië en de Senior auteur van de studie.

Emoties als een kijkje in de toekomst?

Over een periode van twintig jaar van woede kon gebruikt worden als een voorbode van het Lijden, zoals hoge bloeddruk, hart problemen, en pijn in de borst geïdentificeerd.

Maar ook de echtgenoot, gemotiveerd in het geval van een geschil zijn en geblokkeerd, zijn gevoelig voor bepaalde ziekten. Zoals rugpijn, nek-en gezamenlijke spanning problemen en spieren. Kortom, het werd vermeld in het geval van mannen, een sterkere verbinding tussen Streittyp en gezondheidsproblemen, dan vrouwen.

Dr Levinson heeft de waarnemingen zijn Team zeer waardevol te zijn: We weten al jaren dat negatieve emoties worden geassocieerd met negatieve effecten op de gezondheid, maar dit onderzoek is dieper uitgegraven en vond dat er specifieke emoties om specifieke gezondheidsproblemen. Dit is een van de vele manieren, zoals onze emoties geven ons een glimp van onze toekomstige kwaliteit van het leven.

Argumenteren? Ja, maar met de juiste emoties

Kunnen we niet beweren nu? Maar, natuurlijk, zeggen de wetenschappers. Conflicten zijn in elk huwelijk, maar de mensen die ze dragen anders, legt Professor Haase. De resultaten van de studie zouden kunnen stimuleren bruisen van de interventie-programma ‘ s zoals Wutmanagement in aanmerking. Andere, die de wanden tijdens een geschil, het zou ten goede komen, je emoties, eens te laten, volgens de wetenschappers.

Hamburg-harburg, 25. Mei

Geef een reactie