Wat zijn cysten in de borst?

Regelmäßiges Brustabstasten ist wichtig
80 procent van alle knobbeltjes in de borst ontdek de vrouwen zelf, en niet de arts, betekent niet dat elk knooppunt in de borst gevaar. Soms onschadelijk cysten zijn de oorzaak. In aanvulling op de reguliere Bemonstering, een bezoek aan de dokter is nog steeds verplicht.

Wat is het, wat ik voelde in mijn borst? Veel vrouwen schrikken dan. Maar de statistieken van de duitse borstkanker centra: Negen van de tien zijn goedaardige knobbeltjes, dus geen kanker. Echter, het is altijd goed als vrouwen onderzoeken eens per maand, de borst zorgvuldig. Zelfs onschuldige veranderingen kan ongemak veroorzaken. Hoe eerder je wordt behandeld, hoe beter.

Vaak zijn er cysten

Meestal is de vrouw van de arts van een cyste of een fibroadenoma. Cysten zijn met vocht gevulde blaasjes in het weefsel. De meeste van hen zijn slechts tot vier millimeter groot zijn, geen klachten.

Maar soms kunnen ze uitgroeien tot enkele centimeters groot. Dan zijn ze veel pijn zelfs met lichte druk, zoals door de bh of tijdens sportieve activiteiten. Snelle hulp: De arts trekt de vloeistof met een holle naald onder lokale verdoving en echografische controle. Om zeker te zijn, is onderzocht de vloeistof in het laboratorium op kanker symptomen.

… of Fibroadenoma

Om het gevoel van één tot twee centimeter van verharde klieren, of bindvlies meestal weefsel. Dergelijke knooppunten voelt rond en glad als een knikker. In vergelijking met cysten, kunt u gemakkelijk verplaatsen. Ze doen geen pijn meestal. Een vijfde van de vrouwen krijgt een Fibroadenoma, die ontstaan als cysten, meestal in één of beide Borsten. Een pijnloze weefsel monster is gedefinieerd, of het zijn eigenlijk een onschuldige verandering. Als dat zo is, is het voldoende om ze te controleren tweemaal per jaar door middel van ultrageluid. Het formaat blijft hetzelfde, alles is fijn.

Natuurlijke bescherming tegen borstkanker

Beeren schützen vor Krebs

Berry fruit biedt niet alleen de vitaminen, veel fytonutriënten, die de cellen van het lichaam te beschermen tegen schadelijke wijzigingen, zoals cysten in de borst

  • Fruit eten: vitamines en voedingsstoffen ons lichaam nodig heeft voor een sterk immuunsysteem. Vooral Vitamine E, C en carotenoïden zijn belangrijk, ze absorberen de schadelijke vrije radicalen. Ook zijn bessen, vooral blauw, aardbeien, bramen, frambozen, druiven en Kiwi ‘ s, in aanvulling groenten, vaak broccoli.
  • Meer bewegen: een Totaal van zes uur van het uitoefenen van een week kan het risico van borstkanker door 23 procent, volgens AMERIKAANSE onderzoekers. Ongeacht de leeftijd. Wie actief is, heeft een lager niveau van oestrogeen. Driekwart van borstkanker tumoren veroorzaakt door Oestrogeen.
  • Normaal gewicht: Meer sporten is twee keer zo goed. Om op te bouwen ook het buikvet. Een hoop buik vet winkels hormonen, zoals Oestrogeen, en kan kanker veroorzaken.
  • Niet: nicotine, alcohol, en dierlijke vetten kunnen kanker bevorderen. Het is beter om niet te roken, elke dag, niet meer dan een klein glas wijn te drinken, en alleen mager vlees te eten. Gebruik je meer olijfolie.

Geef een reactie