Wat te doen in geval van whiplash?

Schleudertrauma durch Auffahrunfall
Een Whiplash wordt vaak veroorzaakt door een aanrijding van achteren. Een lichte whiplash-letsel zal genezen zonder specifieke therapie, beter dan bij een kalme stellungdie licht is Rood, de remmen, de bestuurder geeft, maar de man achter reageert te laat en loopt terug. Resultaat: niet alleen het plaatwerk schade, maar hevige pijn in het hoofd en de nek. De praktijk Vita laat zien hoe late effecten kunnen worden voorkomen.

Whiplash (Whiplash-Letsel)

Tijdens whiplash, het hoofd jerk is door het plotselinge geweld (meestal aanrijding in de auto) – als (in de afwezigheid van of slecht gemonteerd nek is ook de Naam van whiplash-letsel ondersteuning) naar achteren en vervolgens naar de voorkant van het geworpen. Eerder werd aangenomen dat de cervicale wervelkolom wordt uitgerekt. Maar dat is niet waar. De essentiële mechanisme is de schokkerige horizontale beweging van het hoofd naar de achterzijde. Dit leidt tot een Overbelasting van de Pezen, ligamenten, en schepen in het gebied van het hoofd. Ook kunnen optreden, vergelijkbaar met sportblessures, Spier scheuren. Vooral de wervelkolom is een risico als de persoon had zich op het Moment van de botsing van het hoofd naar de kant. Het kan zelfs leiden tot een hernia. Na elke aanrijding voorzichtigheid moet worden, de helft van een arts bezocht.

Oorzaken, symptomen, gevolgen van whiplash-letsel

Gaat om een zogeheten whiplash-letsel, in het bijzonder wanneer de impact komt niet als een verrassing: het Is de abrupte Stop in de goede tijd in het gezicht, gespannen op de mens, zijn nek spieren zijn intuïtieve en beschermt het zachte weefsel van de over-strekken.

Een aanrijding van achteren, de parade situatie, voor een onvoorziene kracht, als de Getroffen er is geen tijd, de spieren in de tijd om e ectief is.

De kenmerkende symptomen van een whiplash pijn in de nek -, schouder-en Arm -, nek-stijfheid, hoofdpijn, duizeligheid, tinnitus, het geheugen, de concentratie en verstoringen van sensatie, die kan uitstralen naar de Arm.

Wat wordt vaak beschouwd als een kleine verwonding kan treffen 40-60% van de Getroffen maanden, en zelfs niet in staat om te werken. U kan niet je hoofd beweegt, behoefte heeft aan hulp, kan niet eens een douche door mezelf, gekleed of gelijkspel van hun schoenen.

Medeplichtigheid in de ondraaglijke pijn en de duur van de klachten is vaak de ruggengraat van een slijtage van de kleine wervelgewrichten in de nek.

Vrouwen drie keer zo vaak als mannen, omdat de natuur begiftigd met een zwakkere ondersteunende spieren.

In het geval van whiplash is altijd om een arts te zien

In het geval van een whiplash-letsel steeds een arts moeten worden geraadpleegd, zelfs als de pijn niet wordt beschouwd als bijzonder slecht. Zelfs zonder klachten, moet u ervoor zorgen om een kop-staartbotsing is altijd aan de arts dat er geen schade is opgetreden. Het gebeurt vaak dat de klachten ontstaan pas na uren of dagen.

Wat te doen tijdens een ongeval – een laat-het voorkomen van schade

Om latere betwistingen met de verzekeringsmaatschappijen te voorkomen: neem foto ’s van de plaats van het ongeval (overzicht van de opnames van alle pagina’ s). U neemt de verstelling van de zitting en hoofdsteunen, instelling alsmede schade of breuken in de zetel. U kunt krijgen voor het handschoenenkastje van een ongeval te melden aan uw verzekeraar, kun je na een ongeval, samen met het ongeval tegenstander (geen erkenning van schuld). U belt als er iets onduidelijk is, kan de politie. In het geval van blessures of klachten van de wervelkolom, moet u onmiddellijk contact opnemen met een ongeval of een medische specialist.

Behandeling van whiplash letsel

Een lichte whiplash geneest zonder speciale behandeling, beter dan door immobilisatie. In het geval van ernstiger letsel is meestal gemaakt in een nek brace. Daarnaast gymnastische Oefeningen zijn nu ziek, gecombineerd met warmte-toepassingen, aan het begin van de behandeling de genezing te bespoedigen en op het versterken van de nek spieren. Voor ernstige pijn, de Patiënt injecties met lokale anesthetica, fysiotherapie te verduren beter. Alleen in zeldzame gevallen is een operatie vereist.

Nekbrace Ja, maar slechts voor een korte

Na een whiplash-letsel, de hals is gemaakt van de wervelkolom, die vaak weken tot maanden met een brace om zijn nek rustig. Echter, deze behandeling heeft vaak bewezen dat het verkeerd is, omdat het leidt tot een verzwakking van de spieren van de wervelkolom. Daarnaast verhoogt door de voortdurende irritatie van de huid, spierspanning en veroorzaakt een gedwongen houding met pijnlijke spanning. De deskundigen, daarom adviseren van vandaag: Als brace om zijn nek, dan alleen voor 1 tot 2 weken.

Behandeling voor een periode van pijn

In Australië, deze methode met succes is getest, en De nek van die de pijn signalen worden behandeld met elektroden. Na dat 75 procent van de patiënten pijn-vrij.

Geef een reactie