Wat mijn telefoon weet over mijn hart?

Een nieuw ontwikkelde App is in staat om nauwkeurig vaststellen van boezemfibrilleren. Vele beroertes kunnen worden voorkomen door eerdere detectie van een hart ritme stoornis.

Normaal gesproken is om te Houden van een gezonde afstand tot uw Smartphone. In dit geval adviseren wij u uitdrukkelijk om de telefoon op de borst. Uw Smartphone kan voeren nu ook cardio-logisch onderzoek – eenvoudig en betrouwbaar met behulp van een App.

Smartphones worden aan onderzoek apparaten

Health Apps voor de Smartphone zijn populair bij gebruikers van mobiele telefoons. Dieet-Apps, stappenteller en hartslagmeter, het gebruik van de Sensoren van de smartphone op het menselijk lichaam. De Android App Instant Heart Rate, bijvoorbeeld, gebruikt de camera voor het meten van de hartslag. De camera wordt verlicht een gebied van de huid op de index vinger, en herkent de kleuren en meet het zuurstofgehalte.

Nieuwe App detecteert ventriculaire fibrillatie

Een rechte lijn op het Europese cardiologie Congres in Rome, introduceerde de App nu gaat zelfs verder: De onderzoekers aan de Universiteit van Turku in Finland ontwikkelde applicatie kan boezemfibrilleren is geplaatst op de borst (Boezemfibrilleren) aantonen. De aritmie is het meestal moeilijk te herkennen, omdat het meestal gebeurt sporadisch. Daarom, patiënten voor hun detectie moet meestal resulteren in een heel ongemakkelijk lange termijn ECG-apparaat. Dit moet gedragen worden door de patiënt voor over 24 uur onafgebroken, voortdurend in contact met elektroden op de huid kan leiden in sommige gevallen tot huidirritatie.

Mobiele telefoon op de borst in plaats van op lange termijn van een ECG

De finse wetenschappers Tero Koivisto App ontwikkeld volledig zonder de noodzaak voor externe Hardware. Want moderne Smartphones hebben een zeer verfijnde en gevoelige beweging en versnelling sensoren, bent u in staat om te herkennen van de mooiste van de flikkeren patronen in de hartslag. Tijdens de meting, de gebruiker moet liggen op de rug en de Smartphone rustig op zijn borst. Na de opname van het hart de beweging van de App evalueert het bewegingspatroon met de hulp van een lerend algoritme. Verschillende eigenschappen, zoals de autocorrelatie en spectrale entropie kan worden verkregen van de gemeten gegevens. Daarna is het algoritme (KSVM) om te bepalen of de Patiënt last heeft van boezemfibrilleren. Dan krijg je de App over hart ritme stoornis, een eenvoudig Ja of nee beantwoorden, zegt Koivisto.

Goedkoop en gericht op de gebruiker

U kunt de App is volgens de onderzoekers een goedkope en niet-invasief Alternatief voor de lange termijn ECG-meting en gebruikers met een eerste punt van referentie te geven, zonder de noodzaak om een arts te raadplegen. Gezien de grote verspreiding van Smartphones, onze App heeft de potentie om door veel mensen wereldwijd, zegt Koivisto. Door de vroege detectie van atriale fibrillatie, het risico van een beroerte kunnen worden geminimaliseerd.

Boezemfibrilleren is een gevaarlijke aandoening die twee procent van de wereldbevolking en maximaal zeven miljoen keer per jaar, zegt Koivisto. Ongeveer 70 procent van deze beroertes kunnen worden voorkomen door preventieve medicatie.

In een eerste pilot-studie met 40 proefpersonen, erkende de App met een 95% nauwkeurigheid reeds voor die patiënten die bewezen had, atriale limmern.

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg-harburg, 30. Augustus

Geef een reactie