Wat maakt de pil met de hersenen

Wereldwijd zo ‘ n 100 miljoen vrouwen voorkomen met de Anti-Baby-pil. Echter, de individuele voorbereidingen aanzienlijk verschillen in hun samenstelling en dus ook in hun uitwerking – met verrassende gevolgen voor de hersenen. De praktijk Vita heeft voor u de feiten.

Het preventie-effect van de pil is dat het pretendeert te zijn van het vrouwelijke lichaam door een kunstmatig hormoon-heffing zwangerschap – wat voorkomt de eisprong. Om dit te bereiken, twee hormonen: Oestrogenen en progestagenen. Bevatten de Anti-Baby-pillen, beide hormonen, of als vrouwen niet kunnen verdragen Oestrogeen – alleen de zogenaamde Mini-pil) en progestageen (.

Androgene progestagenen in de pil

Veel progestagenen of synthetische variant van een Progestageen, maar hebben gezorgd, in het verleden, tot een toename van de zogenaamde androgene activiteit in het lichaam van de vrouwen. Dit is de progestagenen interactie met Androgeen-receptoren die normaal ingenomen door de mannelijke hormonen (b.v. testosteron). De voorsprong groeide tot bijwerkingen zoals acne of een verhoogde haar.Om deze bijwerkingen te vermijden, progestagenen ontwikkeld die niet alleen voorkomen, maar ook een anti-androgene werking en de activering van de Androgeen receptoren voorkomen.

De verbinding van de pil en de hersenen

Onderzoekers aan de Universiteit van Salzburg werden nu in een lopende studie, is de vraag hoe androgene of anti-androgene anticonceptiva op de vrouwelijke hersenen hebben een impact. Achtergrond resultaten van eerdere studies die hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen het nemen van de pil en de grootte van de grijze hersenen stof is verantwoordelijk voor de functies, zoals geheugen, aandacht, gezichtsherkenning en taal. De vragen naar de redenen voor een dergelijke verbinding het was onbeantwoord.

Gaat naar de onderkant van de onderzoekers bestudeerden met een magnetische resonantie het bedrag van dergraue hersenen stof van 60 onderwerpen, niet anticonceptie, zowel hormonaal tomografie, met anti-androgene anabole of androgene pillen voor anticonceptie.

Sommige van de pillen maken de hersenen kleiner

In feite, de resultaten van het onderzoek laten zien dat binnen de drie groepen, het volume van de grijze hersenen massa is anders. Dus vrouwen, voor anticonceptie, met een anti-androgene pil, in vergelijking tot de vrouwen, niet voor anticonceptie hormonale een aanzienlijk groter deel van de grijze hersenen stof. Op viel:

Hoe langer de anti-androgene actieve ingrediënten van de vrouwen had genomen, de grotere bepaalde gebieden van je hersenen. In het bijzonder de sterke stijgingen.daarnaast zijn de hersenen regio ‘ s van de Hippocampus – verantwoordelijk, bijvoorbeeld, voor het Leren, het geheugen en de zogenaamde spindle beurt-voor-beurt – een gebied in de hersenschors, voor het herkennen van gezichten is nodig

Gezichten beter te herkennen

Een verdere vergelijking van de gegevens is gebleken dat in het geval van vrouwen, de anticonceptie met androgene pillen – in vergelijking met vrouwen, niet voor anticonceptie – de grijze hersenen massa was klein. Bijgevolg aanzienlijke volumes verschillen waren in de grijze hersenen stof tussen de anti-androgenen en androgenen groep

In een tweede experiment de proefpersonen namen deel aan een face recognition test, waarin de vrouwen onthouden 30 gezichten en weer later moest het weten. Het bleek dat de vrouwen, dieVerhütungsmittel met anti-androgene progestagenen in omzet, significant beter op de gezichten waren in staat om te onthouden, dan de proefpersonen uit de andere twee groepen.

Die pil is androgeen en anti-androgeen?

In staat zijn om zichzelf te reproduceren, die het progestageen groep die u zijn voorgeschreven de pil, hebben we hieronder voor u de meest voorkomende in de hormonale anticonceptie progestagenen gebruikt.

Het behoren tot de groep van anti-androgene pillen alle voorbereidingen met de volgende Progestagenen

Cyproterone acetaat

Chloormadinon acetaat

Hormonen bevat

Drospirenone

Het behoren tot de groep van androgene pillen alle voorbereidingen met de volgende Progestagenen

Norethindrone acetate

Levonorgestre

Gestodeen

Norgestimate

Etonogestrel

Voor een beter Overzicht vindt u hier zijn de tien meest populaire Anti-Baby-pillen in Duitsland. Pillen met anti-androgenen hebben Progestagene:

Valetta(Hormonen Bevat)

Belare (Chlormadion Acetaat)

Yasmin (Drospirenone)

Chariva (Chlormadion Acetaat)

Aida (Drospirenone)

De volgende voorbereidingen hebben androgene progestagenen:

Leios (Levonorgestrel)

Femigoa (Levonorgestrel)

Leona (Levonorgestrel)

Cerazette (Desogestrel)

Triquilar (Levonorgestrel)

Kan ik gemakkelijk schakelen tussen androgenen en anti-androgeen pillen?

In principe is het mogelijk om producten te ruilen. Voor deze, moet u van tevoren met uw gynaecoloog, omdat het zou kunnen zijn dan het type van androgene of anti-androgene Progestagenen geldige Redenen waarom je precies met de pil voorgeschreven door uw arts, die u op dit moment.

Voor meer informatie over het onderwerp van anticonceptie, zie de grote preventie specialist van de praktijk Vita. Een wetenschappelijke verhandeling over anti-androgene progestagenen door Professor Christoph Keck (endokrinologikum, Hamburg) kunt u vinden op deze Link.

Hamburg-harburg, 29. November 2014

Geef een reactie