Wat is Reye ‘ s syndroom?

Expertin Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: De oorzaken van Reye’ s syndroom zijn nog niet volledig begrepen. Acetylsalicylzuur bevattende pijnstillers lijken te zijn voor de ziekte.Wat heeft dit te maken met de zogenaamde Reye ‘ s syndroom om dat je moet geven de kinderen een aspirine-bevattende pijnstillers zoals Aspirine? Kinderarts Dr. Nadine Hess vertelt de zeldzame ziekte.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

Steeds weer horen we dat u moet geven kinderen een aspirine – bevattende pijn en koorts reducer, zoals Aspirine. Maar waarom niet? Wat er kan gebeuren, en het verband tussen een ziekte en dat de pijn van de groep is bewezen?

Wat is Reye ‘ s syndroom?

De veronderstelling gaat terug tot de zogenaamde Reye ‘ s syndroom. Het is een niet-inflammatoire aandoening van de hersenen en de lever. De exacte oorzaak van Reye ‘ s syndroom is onbekend, en ontstaat vaak als gevolg van een virale lijden, zoals na een infectie met waterpokken of griep. Dit leidt tot oedeem bij kinderen tussen de zes maanden en 15 jaar, een scherp brein, een zwelling in de hersenen, en vervetting van de lever. Wanneer de leeftijd van de slachtoffers, er zijn ook uitzonderingen: Er zijn ziekten tot de leeftijd van 18 jaar. Leeftijd bezet.

Kind mit Windpocken

Vaak is de Reye ‘ s syndroom, een virale ziekte, zoals bijvoorbeeld wind-pox

Over het algemeen is de Reye ‘ s syndroom, een zeldzame ziekte – ongeveer twee op de 100.000 kinderen het slachtoffer worden per jaar. Niet alleen een voorafgaande virale infectie lijkt om de gunst van de ziekte, maar ook de gelijktijdige inname van pijn en koorts, door middel van acetylsalicylzuur (Asa), doet zich bijvoorbeeld voor in de Aspirine. Ook giftige stoffen, zoals Aflatoxine, d.w.z. toxines geproduceerd door schimmels of insecten, of gewasbeschermingsmiddelen komen in het vermoeden. Toevoegen, genetische componenten, of de zogenaamde mitochondriale afwijkingen kunnen komen. Mitochondriën zijn de energiecentrales van de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van adenosine trifosfaat (ATP) verantwoordelijk zijn, om zo te spreken. ATP levert de energie voor de cellen.

Waarom is oedeem van de hersenen zo gevaarlijk?

Kort na de infectie, wanneer het kind is eigenlijk al aan de beterende hand, het gaat ineens een terugval. Dit begint met aanhoudend braken, en uiteindelijk leidt tot een toenemend verlies van bewustzijn veroorzaakt door hersenoedeem. Het grootste gevaar hier is dat de hersenstam klemmen die regelt onder andere de ademhaling. Het deelt de Reye ‘ s syndroom in de vijf graden van ernst. Kinderen die ziek zijn alleen met de ernst van de één, rest vaak, op alle andere niveaus van schade of zelfs de dood gaan vaak hand in hand met een plek om te verblijven. In de fases vier en vijf te overleven, slechts 30% van de kinderen. Moet de behandeling altijd worden uitgevoerd op de intensive care, alleen ondersteunende behandelingen mogelijk zijn – de vermindering van cerebraal oedeem, en, indien nodig, mechanische ventilatie.

Zoals ik al zei, de exacte mechanismen die leiden tot Reye ‘ s syndroom niet opgehelderd, nog steeds compleet. Geen pijnstillers met acetylsalicylzuur is toegediend, maar is, in ieder geval, de kinderen, zelfs als de kinderen geen kwaad.

Geef een reactie