Wat is in het geval van een verstuiking, de behandeling?

In het geval van een verstuiking van de gewrichtsbanden moet worden gezien als de eerste stap van de behandeling onmiddellijk maatregelen teneinde te voorkomen dat op grote schaal zwelling en het handhaven van de gezamenlijke functie in de best mogelijke manier.

PECH regel als een noodmaatregel in het geval van een stam

De eerste maatregelen zijn bedoeld als zogenaamde GELUK regel:

  • P hoe break: stopzetting van de sportieve activiteit
  • E als ijs, koelen om de pijn te verlichten met ijs of een koud verband
  • C staat voor Compressie en compressie met een drukkend verband met gematigde spanning
  • H hoe hoog kampen: de hoogte van de geblesseerde gewricht

Schnelles Kühlen hilft bei einer Zerrung

Onmiddellijke ernstige zwelling kan voorkom Afkoeling in het geval van een ligament verstuiking

Ook de verdere behandeling van een verrekking van de ligamenten is uitgevoerd conservatief (dat wil zeggen zonder operatie) door immobilisatie van het gewricht. Voor dit doel, bijvoorbeeld verenigingen zijn gemaakt, een pleister of zogenaamde orthesen, ondersteuning van de gezamenlijke vanaf de buitenkant. In het geval van bands op het been van de onderarm ondersteunen (krukken helpen stammen) blijven in weerwil van het letsel mobiel. Het is ook belangrijk voor het koelen van het aangetaste gewricht op een regelmatige basis.

Verdere maatregelen in het geval van een verstuiking: koude therapie, ultarschall therapie, lymfedrainage

Voor de pijn en zwelling in een Gewricht ontsteking zijn anti-inflammatoire geneesmiddelen (bijvoorbeeld, met de actieve ingrediënten Ibuprofen of Diclofenac). U kunt WRIJF het gewricht, met pijn en anti-inflammatoire middelen (bv. Diclofenac Gel). In het geval van ernstige pijn helpt indien nodig. een cortisone zalf – voor zeer ernstige symptomen, de arts cortisone kan injecteren direct in het gewricht. Aanvullende maatregelen, zoals koude therapie, echografie therapie, of lymfedrainage om te kunnen genezen van een gescheurde ligamenten.

Vooral als je nodig hebt om gezamenlijk een lange tijd nu, is het belangrijk om vol te houden tijdens de ingroeifase, het bereik van de beweging van het gewricht of te verbeteren. Dit wordt het beste bereikt met fysiotherapie. Speciale Oefeningen voor het versterken van uw spieren, dus het gewricht wordt gestabiliseerd en opgelucht.

Geef een reactie