Wat is het doel achter op de tong …

Frau putzt Zähne gegen Zungenbelag
Overweeg je poets je tong regelmatig in de ochtend in de voorkant van de tanden en kiezen en in het licht van de dag. Een laag bedekte tong kan wijzen op een dreigende koude…druk, helder rood of bont / eruit ziet? Verkleuring en andere veranderingen in de tong veel zeggen over ons welzijn. Wat is achter het? En wat kunt u eraan doen? De praktijk van de Vita-tong controleren brengt duidelijkheid.

Mijn tong is wit bezig

Sommige witte coating is normaal, vooral in de ochtend. Hij moet worden gegaan na het poetsen. Hij doet het niet, misschien, een gewelddadige koud op de weg. Hij kan niet schrapen, en hij is sterk beperkt, kan een mond-en schimmel. Dit gebeurt vaak na antibiotica behandelingen. De huisarts kan u helpen. Een zwart haar tong (hier, het haar verdikt zijn-zoals de papillen op de tong oppervlak) ziet er dreigend, maar slechts zeer zelden een teken voor een verzwakking van het immuunsysteem. Intensieve mondhygiëne kan het verminderen van de verkleuring.

De tong heeft een licht roze kleur

Van harte gefeliciteerd! Een gezonde tong ziet, het is alles in de beste orde. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, reinig uw tong in de ochtend en in de avond met een tong schraper. Maar neem van rubber! Hard plastic schraper kan schade aan de smaakpapillen en een permanent bittere smaak in de mond.

Ik heb Tanden vlekken op de tong

Af en toe en slechts een lichte zijdelingse tanden sporen zijn onschadelijk en kunnen een teken zijn van spanning en Stress. Je kan merken, is het verschijnsel wanneer echter regelmatige basis, moet u de arts van uw schildklier onderzocht. Misschien heb je een sub-functie. Zelfs een zwak hart kunnen vasthouden van water en een gezwollen tong veroorzaken, dan in de ochtend, de tanden ontstaan. Noodzakelijk te verduidelijken!

Mijn tong ziet er rood gelakt

De tong is rood, droog, en bijna glad, dit is een verwijzing naar een ernstige aandoening van de lever (levercirrose). Laat de arts uw lever-waarden in het bloed te meten, en een echografie van het lichaam. De coating van de tong komt van het feit dat de tong papillen (de dood van de boete sticks op onze tong). Dit lijkt anders,harige op zoek tong plotseling glad als glas. Ook de gele pads aan de basis van de tong zijn een lever-teken.

De tong is framboos-rood

Die sogenannte Himbeerzunge ist ein typisches Symptom für Scharlach

De zogenaamde raspberry tong is een typisch Symptoom van roodvonk

Ze is een zalm, een alarmsignaal voor een host-infectie. In eerste instantie de tong is wit bezet. Dan is de pads komen los, de tong draait diep rood. Alleen de smaakpapillen zijn witachtig. Dat is de reden waarom artsen praten de tong van een Framboos. Vooral typische bleekheid rond de mond. Daarnaast hoge) koorts, koude rillingen, en moeite met slikken (gezwollen tonsillen) die vaak optreden (samen met de frambozen tong. U kunt gaan in geval van verdenking onmiddellijk naar de dokter!

De tong is voorzien van dwarse groeven

Wonder van goede smaak

De tong is het naast aan het hart – een van de belangrijkste spieren in het lichaam. Met haar praten, eten, aanraken, zoenen en slikken. En zonder dat ze het eten smaakt niets. Omdat de tong de smaak zit toppen, verdeeld in afzonderlijke sectoren: Aan de bovenkant zien we de Zoete (oranje). Aan de randen van een Zoutoplossing (blauw) en verder naar achteren, Zuur (paars). Aan de basis van de tong de zenuwcellen voor Bittere zitten (groen). Daarnaast is er een meer smaak: Umami. De knoppen zijn in het midden (rood) en Hartige producten, zoals vlees. Sniper is het voelde niet een smaak kwaliteit, maar door bepaalde stoffen (bijv., Capsaïcine uit Chili) veroorzaakt pijn prikkel, de tong, de mond en keel slijmvliezen, om te Branden.

Door voor tekent een diep Kruis met een veelheid van vertakkingen, de tong van de lengte, kan dit een opmerking op een ziekte van de alvleesklier. Je hebt indigestie, pijn in de rechter schouder, is vaak slecht, of u opvallende, sterke dorst, ga dan naar een arts. Rokers hebben niet naar voren zelden een opvouwbare tong met een enkele Longitudinale. Waar het vandaan komt, en of het duidt op een ziekte, echter, is niet duidelijk. Klachten die niet plooien van de tong in de regel. Dit gebeurt vaak samen met een kaart van de tong.

Mijn tong is aangevinkt

Één of meer rode plekken tot ongeveer een centimeter in diameter, die kan veranderen in een paar dagen de Vorm, ligging en grootte, artsen kaart van de tong. Het is onschadelijk. Omdat de smaak zijn toppen in de rode gebieden, mensen kunnen gevoelig zijn voor intens zuur, bitter en kruidig voedsel. Soms ook leidt tot een onaangenaam branderig gevoel van de Tong. Je hebt dan een Vitamine B12 of ijzer-deficiëntie door een arts uit te sluiten!

Geef een reactie