Wat is gonorroe (gonorroe)?

De clap, gonorroe wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën, die alleen gevonden worden in de mens, en bijna altijd van onbeschermde geslachtsgemeenschap worden overgebracht. Als de STD vroeg ontdekt, het kan meestal goed behandeld worden. Ongemerkt gonorroe kan leiden tot ernstige complicaties.

Wat is een gonorroe-infectie?

Voor de klappen, gonorroe is de verwekker Neisseria gonorrhoeae (gonokokken gekend). Hij moet heel bijzondere voorwaarden te bestaan, onder andere, bij een temperatuur tussen de 36 en 38 graden Celsius, een hoge luchtvochtigheid en een bepaalde inhoud van kooldioxide. Daarom kan hij zich op de gevoelige slijmvliezen, permanent, maar, bijvoorbeeld, is niet op de normale huid oppervlak. Meestal is een infectie met gonorroe door onbeschermde geslachtsgemeenschap. Door alleen maar handen schudden, de gonorroe kan niet worden overgedragen aan ziekteverwekkers.

 

Kondome beugen Tripper vor

De enige veilige bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen zoals gonorroe: gebruik Altijd condooms!

Gonorroe is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare ziekten

Gonorroe komt alleen bij de mens en is één van de meest voorkomende seksueel overdraagbare infecties. De wereld gezondheid organisatie (WHO) schat dat elk jaar meer dan 100 miljoen mensen contract gonorroe, met de nadruk op de leeftijdsgroep van 15 – tot 25-jarige. Experts wijzen erop dat de reden voor deze clustering gedrag in een zorgeloze seks. De trend is voor het aantal gonorroe lijkt te zijn gevallen in de industriële Landen stijgen. De cijfers voor Duitsland zijn niet beschikbaar, echter, omdat de rapportage-eisen voor gonokokken-infecties werd afgeschaft in 2001. De enige uitzondering is de deelstaat Saksen.

De beste bescherming tegen gonorroe: condooms

In het geval van gonorroe een verspreiding van de infectie wordt vaak als een gevolg van het feit dat het in veel gevallen vrij van symptomen. De Getroffen niets weten van uw geslacht, ziekte, en de ziekteverwekker zonder het te weten. De beste bescherming tegen gonorroe, het Gebruik van condooms.

Genitale en extra-genitale gonorroe

Gonorroe is een seksueel overdraagbare ziekte; de deskundigen verschillen, echter, de genitale van extra-genitale. Terwijl de genitale gonorroe heeft uitsluitend betrekking op de geslachtsorganen, de extra-genitale gonorroe infecties, bacteriën infecteren van andere slijmvliezen, zoals in de keel of in de ogen. De gonorroe worden gedeporteerd naar de bekrachtiger door middel van passende seksuele praktijken, of de handen naar andere plaatsen. Zelden de gonokokken gekend voer het bloed, wat kan leiden tot complicaties, zoals ontstekingen van organen en gewrichten.

Geef een reactie