Wat is gezond? – Vitamine E-gif in de eetbare olie

Öle machen krank
Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat olie uit koolzaad, Maïs en soja voor het beperken van de menselijke long functie drastisch. De zogenaamd gezonde Oliën moeten daarom met voorzichtigheid te worden gebruikt, een recente studie van de Verenigde Staten om van te genieten bezet voor de verbinding van de consumptie van de zogenaamd gezonde plantaardige oliën, en het verhogen van gevallen van ernstige longziekte. De onderzoekers tonen aan dat Vitamine E-rijke Oliën, de kans op verminderde longfunctie, zoals Astma en longontsteking, nog aanzienlijk toenemen.

Studie leider Joan Cook-Molens, een Professor in de geneeskunde aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine – verklaard dat oliën kunnen verschillende effecten hebben op de gezondheid van de mens. Vooral koolzaad, soja en Maisöle – Vitamine E komt in de chemische Vorm van Gamma-Tocoferol zou leiden tot gezondheidsproblemen, zoals Astma en long-ontsteking. In olijf-en zonnebloemolie – hier Vitamine E in de chemische Vorm van Alfa-Tocoferol is aanwezig – een omgekeerd effect.

Specifiek, vonden de onderzoekers dat de consumptie van eetbare oliën met Gamma-Tocoferol kan leiden tot een 10 tot en met 17 procent verminderde longfunctie. Er is al een 10 procent vermindering in longfunctie is als een astmatische toestand, Professor Mills.

Het gevaar van olie serieus te nemen

De studies werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift van de Luchtwegen Onderzoek, en voor de eerste Keer, de relatie van bepaalde Vitamine E Verbindingen in plantaardige oliën en de verhoogde kans op longziekten, werden voorgesteld op de prestigieuze Oxidanten en anti-Oxidanten in de Biologie World Congress. Professor Mills uitgelegd dat de bevindingen beschreven verstrekkende gevolgen, met het oog op de resultaten van de studie moet worden aangenomen, dat in de Verenigde Staten alleen al ongeveer 4,5 miljoen mensen, het lijden als gevolg van de consumptie van eetbare oliën in een verminderde longfunctie.

Een vitamine E-rijke koken oliën werden eerder beschouwd als zeer gezond voor het hart en de bloedsomloop en is gebruikt in het verleden, veel gezondheid-bewuste consumenten als Alternatief voor dierlijke vetten.

Deze Nimbus van een gezondheids-bevordering van het leven door middel van moeten worden gecontroleerd volgens de onderzoekers nu, op zijn minst voor eetbare oliën, Vitamine E in de chemische Vorm van Gamma-Tocoferol.

Hamburg-harburg, 22. Mei 2014

Geef een reactie