Wat is een bot ontsteking van de huid (Periostitis)?

Schmerzen in den Gelenken
Een bot ontsteking van de huid kan leiden tot ernstige pijn en worden behandeld voornamelijk door immobilisatie. De genezing kan enkele maanden duren, een bot ontsteking van de huid komt voornamelijk voor bij sporters, Maar ook door een bacteriële infectie, de ziekte kan worden geactiveerd. De praktijk Vita legt het ongemak veroorzaakt door een bot ontsteking van de huid en hoe het te behandelen.

In het geval van een bot ontsteking van de huid van het bindweefsel cover van een bot, is ontstoken, en kan met name in het geval van stress of druk veel pijn. De meeste atleten vaak worden getroffen door de ziekte, het ontstaat meestal door Overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de opleiding is de belasting is ineens sterk toegenomen. In het geval van joggers, een verandering van de looptechniek, een verandering in de vloer, verkeerd schoeisel of voet misvormingen kan ook voor de klachten verantwoordelijk is.

Jogging

Een bot ontsteking van de huid, met name sporters, worden beïnvloed, omdat het wordt meestal veroorzaakt door Overbelasting

Bot ontsteking van de huid veroorzaakt door infectie

Een bot ontsteking van de huid kan ook veroorzaakt worden door een bacteriële infectie, als, bijvoorbeeld, in het geval van een knie-operatie, een bot is blootgesteld, en de ziekteverwekkers bereiken van het bot van de huid. In geval van ziekten, zoals tuberculose, tyfus of Syfilis een virus of bacteriën kunnen via de bloedbaan naar de bot en huid.

Symptomen van een bot ontsteking van de huid

Een bot ontsteking van de huid kan in beginsel plaatsvinden op elk bot in het menselijk lichaam. Het meest, de tibia wordt beïnvloed. De oorzaak voor het Bot laesie is een bacteriële infectie die kan worden getroffen in zeldzame gevallen kan de heup. De ziekte maakt zelf uiterlijk in de eerste instantie door een zwelling wordt merkbaar. In sommige gevallen is de huid rood wordt of voelt warm aan. Het getroffen gebied zal in rekening worden gebracht of druk uitgeoefend, mag u last heeft van ernstige pijn. Sommige patiënten hebben pijn, echter, zelfs bij rustige ligging. Deze symptomen vaak een Algemene malaise, vermoeidheid, en koorts.

Schmerzen in den Gelenken

In principe kunnen optreden in een been, bot ontsteking van de huid. In de meeste gevallen de tibia beïnvloed, echter, is

Typisch, een bot ontsteking van de huid is dat de pijn afneemt in een rustige ligging, in eerste instantie en bij de volgende sportieve activiteiten terug zal komen. Omdat de betrokkenen zijn zich niet bewust van hun klachten is meestal de beste, en na een korte pauze terug in de Sport, zonder te onderzoeken, wordt gedetecteerd, wordt de ziekte is vaak vertraagd. Dit kan leiden in het ergste geval, tot een chronische bot ontsteking van de huid.

Hoe is gediagnosticeerd met een bot ontsteking van de huid?

In het Algemeen, de diagnose van de ziekte wordt gesteld door de arts nauwkeurige Palpatie. De artsen gecontroleerd, met name op hoe het getroffen gebied reageert op de druk. In het geval van een bot ontsteking van de huid van het aantal leukocyten, witte bloedcellen toeneemt. Dienovereenkomstig, een bloed kan ondersteunen afbeelding op het moment van de diagnose. De ziekte is al chronisch is, kan het ook worden op basis van een x-Ray, de diagnose is gesteld. Vanwege een chronische bot ontsteking van de huid leidt vaak tot verbening (verbening). Dit betekent dat nieuw weefsel wordt gevormd, en het bot zelf zijn zo verdikt. Een verbening kan worden op een röntgenfoto goed te zien, waardoor conclusies op het bot ontsteking van de huid kan worden getrokken.

De behandeling van een bot ontsteking van de huid

De aard van de behandeling hangt vooral af van de oorzaak. Een Meerprijs is de onderliggende waarde van de ziekte, het is vooral rustige ligging. De botten ontsteking van de huid op de voeten, bijvoorbeeld, kan het verlichten van een tape, bandage. Het pijn tabletten kunnen worden genomen, ideaal ook remmen de ontstekingen. Daarnaast is het getroffen gebied moet worden gekoeld veel. Een bacteriële infectie de oorzaak is van de klachten, wordt meestal behandeld met antibiotica.

Een volledige behandeling kan in sommige gevallen enkele maanden. Het is ook mogelijk dat de klachten plotseling optreden, nadat u had al een lange tijd een klacht is gratis. Dit is vaak het geval wanneer de Training vroeg genomen. Artsen, daarom adviseren, met de Sport na het volledig verdwijnen van de klachten, maar langzaam aan begint het weer. In het geval van pijn, de oefening moet onmiddellijk worden beëindigd, en het lichaam meer tijd om te herstellen. Ideaal voor de re-entry van het bot en de gewrichten ontziet sporten zoals Zwemmen of Fietsen.

Knochenaufbau

Het periost bestaat uit twee lagen. In de binnenste laag van de vele zenuwen zijn cellen, die kan worden geïrriteerd door stress. Deze ontsteking kan veroorzaakt worden

Wat is het periost?

Het beenvlies is een dunne, twee lagen beschermende schede rond het bot bijna volledig. De binnenste laag (Stratum osteogenicum) bevat de zogenaamde osteoblasten. Deze cellen vormen nieuwe botcellen wanneer de oude sterven af, bijvoorbeeld als gevolg van overmatige stress of een breuk. Daarnaast is het Stratum osteogenicum is voor de toevoer van voedingsstoffen naar de bot is verantwoordelijk. In de laag van de bloedvaten, de nutriënt-rijke bloed in de botten. Daarnaast cellen die geïrriteerd raken door een ongeval of stress in je vele gevoelige zenuwen. Het bot zelf heeft geen zenuwverbindingen.

De buitenste laag (Stratum fibrosum) is een weefsel, een cel-slechte verbinding, en vooral voor het Vasthouden en ondersteunen van functies verantwoordelijk. Het strekt zich ook uit via de binnenste laag en het binnenste van het bot, de zogenaamde trabeculair bot, waar het stevig verankerd.

Geef een reactie